Suroviny
Porce: 1 porcia
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 942 kJ / 225 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,09 g |
Tuky | 6,87 g |
Vláknina | 5,03 g |
Cholesterol | 85 mg |
Sodík | 94 mg |
Sůl | 0,22 g |
Sacharidy | 2,53 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dukanove telecí proužky se zázračnými nudlemi shirataki
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kB6Y
Moje poznámka
Dukanove telecí proužky se zázračnými nudlemi shirataki
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kB6Y
Nejnovější recepty
Pečený citrusový čaj se zázvorem
Přidáno před 2 hodinami
Řezy dvou barev s meruňkovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Gnocchi s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Brambory pečené v troubě
Přidáno před 12 hodinami
Treska na másle, pečená v troubě
Přidáno před 15 hodinami
Houbový guláš
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kefírový langoš
PetrZappa před 43 minutami
Kokosové muffiny bez cukru
Petranavratilova.pn@gmail.com před 1 hodinou
Italské těsto na pizzu 1
Krista56 před 3 hodinami
Podzimní dýňový koláč
veronika_straka před 4 hodinami
Vepřový řízek naruby
Vierunkaa před 13 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
poirotka před 14 hodinami
Kuřecí stehna - jedna báseň
mysha před 15 hodinami
Bezpracný perník
boomgo před 15 hodinami
Kuřecí kousky na kari a smetaně
Penelope01 před 16 hodinami
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Danna před 16 hodinami
Tématické fráze:
těstoviny shirataki,
bílkovinové recepty,
shirataki těstoviny,
konjak nudle,
dukanové recepty,
bilkovinove testoviny,
shirataki brno,
těstoviny z konjaku,
těstoviny shirataki koupit,
schirataki,
kde koupit v brně mleté krůtí maso,
bílkovinové nudle,
shirataki těstoviny kde koupit,
kde koupit testoviny shirataki,
bilkovinove testovuiny,
shirakati,
těstoviny schirataki,
těstoviny shirataky,
úprava těstovin shirataki,
těstoviny s konjaku
Suroviny:
kýta telecí,
omáčka rajčatová,
olej olivový,
česnek sušený,
koření oregáno,
tymián,
koření italské bylinky,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená pálivá,
nudle shirataki
Komentáře (20)
E526
Charakteristika
Hydroxid vápenatý slouží k úpravě pH, prodloužení trvanlivosti vajec nebo ke zpevňování potravin při jejich konzervování. Bílé nebo skoro bílé pecičky, vločky, roubíky, odlitky a podobně. Považuje se za bezpečný. Nejsou známy nepříznivé ani vedlejší účinky na lidské zdraví.
Použití
Používá se ke korekcím kyselosti ovocných šťáv, vína nebo jako pomocná látka ke zpracování potravin. Dříve se ve velkém používal k prodloužení trvanlivosti vajec, dnes se s tím to postupem setkáme pouze v některých domácnostech, kdy se vejce naloží do veliké lahve naplněné vodným roztokem hydroxidu vápenatého o malé koncentraci – vejce se tak rychle nezkazí jako v lednici. V současnosti se spíše využívá při výrobě náhražky vajec z mléka. Z melasy nám pomáhá získávat zbytkový cukr, muškátový oříšek získává bílý povrch. Používá se při zpracování sladové vody nebo tresek. Používá se k přípravě malty, bílení stěn chlévů, nalezneme jej i v některých depilačních přípravkách jako korektor pH.
Nežádoucí účinky
Nejsou známy nepříznivé ani vedlejší účinky na lidské zdraví.Hydroxid vápenatý se v potravě vyskytuje ve velmi malém množství a je tedy zcela bezpečný. Dá se v přesných dávkách použít proti pálení žáhy nebo chronickému průjmu (doporučuji konzultaci s lékařem nebo lékárníkem)
Nebezpečí jsou vystaveni pracovníci potravinářství, kterým při styku s pokožkou může způsobit popáleniny, puchýře nebo jiné poškození pokožky a očí. Při práci s ním je nutno dodržovat bezpečnostní pokyny uvedené na obalu, pracovním návodu nebo v bezpečnostním listě (výrobce má povinnost je zdarma poskytovat uživatelům – většinou na internetu). Vyjmenovaná rizika neplatí pro potraviny, které jej obsahují, ale pro přímý kontakt.
http://www.sportujeme.sk/ecka-E526
Nerobme z kazdeho ecka utocnika na nase zdravie.
btw....v mexiku, kym sa nespriemyselnilo spracovanie kukurice na vyrobu tortill, tak sa kukurica najprv namacala prave do E526. Musim sa pooztriet nabuduce ci tortilly , alebo kukuricna muka z mexika neobsahuje e526 stale.
no a nie som si celkom ista, ci e526 nahodou nie je ako jedna z prisad do anacidovych tabletiek...ale to len tak teraz strielam, pretoze ozaj neviem ci nestrielam od boku.