Slovenské pirohy
Oblíbeným pokrmem ve východní Evropě jsou pirohy. Ty slovenské zná většina z nás plněné brynzou, ale naplnit je můžete i povidly nebo tvarohem. S opraženou strouhankou a přepuštěným máslem se budou jen rozplývat na jazyku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 312 kJ / 6 050 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 159,79 g |
| Tuky | 249,86 g |
| Vláknina | 31,80 g |
| Cholesterol | 1,45 g |
| Sodík | 693 mg |
| Sůl | 1,28 g |
| Sacharidy | 774,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slovenské pirohy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vozm
Moje poznámka
Slovenské pirohy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vozm
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 16 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 17 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 18 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 19 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 22 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 12 minutami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 15 minutami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 1 hodinou
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 1 hodinou
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 1 hodinou
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 3 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 3 hodinami
Bramboračka
danal před 5 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 12 hodinami
Tématické fráze:
těsto na pirohy,
pirohy recept,
pirohy,
recept na slovenské pirožky,
slané pirohy,
pirohy s povidly,
slovenske recepty,
slovenské pirožky,
pirohy na sladko,
slovenská jídla,
recept na pirohy,
povidlové pirohy,
pirohy s marmeládou,
pirohy s mákem,
slovenské jídlo,
slovenské jídla,
slovenske pyrohy,
recept pirohy,
cesto na pirohy,
pirohy s povidlím
Suroviny:
mouka hrubá,
vejce,
tvaroh,
povidla švestková,
sůl,
máslo,
strouhanka
Komentáře (19)
Severný Šariš a smer k Ukrajine - tam sa robia, rovnako ako na Spiši, pirohy slané, plnené zemiakovou alebo bryndzovou, prípadne aj tvarohovou plnkou, ale slanou. Polievajú sa roztpraženou slaninou, niekde aj s cibuľkou. A viem, o čom hovorím, som z východu
A poctivo sa lepia, u nás sa vraví "Pirohy o 3 rohy".