Slovenské pirohy
Oblíbeným pokrmem ve východní Evropě jsou pirohy. Ty slovenské, zná většina z nás plněné brynzou, ale naplnit je můžete i povidly, nebo tvarohem. Podáváme je posypané křupavou strouhankou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 312 kJ / 6 050 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 159,79 g |
Tuky | 249,86 g |
Vláknina | 31,80 g |
Cholesterol | 1,45 g |
Sodík | 693 mg |
Sůl | 1,28 g |
Sacharidy | 774,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slovenské pirohy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vozm
Moje poznámka
Slovenské pirohy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vozm
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 2 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 8 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Zapečené barbecue fazole
Přidáno před 22 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 22 minutami
Pikantní plněné papriky
Pizla před 40 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 51 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Petulka89 před 1 hodinou
Výborné kynuté těsto na cokoli
Betes před 1 hodinou
Cuketový bramborák
Betes před 1 hodinou
Banánová bábovka
Verunkavh před 1 hodinou
Hrnkový koláč s tvarohem, povidly a drobenkou
rozinka370 před 1 hodinou
Těsto na pizzu
Olympus před 2 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
1PettRa před 2 hodinami
Tématické fráze:
těsto na pirohy,
pirohy recept,
pirohy,
recept na slovenské pirožky,
slané pirohy,
pirohy s povidly,
slovenske recepty,
slovenské pirožky,
pirohy na sladko,
slovenská jídla,
recept na pirohy,
povidlové pirohy,
pirohy s marmeládou,
pirohy s mákem,
slovenské jídlo,
slovenské jídla,
slovenske pyrohy,
recept pirohy,
cesto na pirohy,
pirohy s povidlím
Suroviny:
mouka hrubá,
vejce,
tvaroh,
povidla švestková,
sůl,
máslo,
strouhanka
Komentáře (19)
Severný Šariš a smer k Ukrajine - tam sa robia, rovnako ako na Spiši, pirohy slané, plnené zemiakovou alebo bryndzovou, prípadne aj tvarohovou plnkou, ale slanou. Polievajú sa roztpraženou slaninou, niekde aj s cibuľkou. A viem, o čom hovorím, som z východu
A poctivo sa lepia, u nás sa vraví "Pirohy o 3 rohy".