Domácí chleba z trouby
Domácí chleba z trouby je poctivý a voňavý bochník, který potěší nejen chutí, ale i radostí z vlastnoručního pečení. Křupavá kůrka, vláčná střídka a vůně čerstvě upečeného chleba promění každé ráno nebo večeři v malý svátek.
Suroviny pro 1 kus
1 hrnek = 250 ml
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 360 kJ / 2 715 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,25 g |
Tuky | 15,00 g |
Vláknina | 22,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 547,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme mouku a droždí, přidáme kmín, sůl a semínka (nemusí být).
Krok 2: V této fázi můžeme přidat cokoliv třeba sušená rajčata či sušené švestky (dá se vymyslet mnoho kombinací dle chuti), přidáme vodu a dobře promícháme. Necháme uležet přes noc.
Krok 3: Ráno promícháme, a necháme ještě 20 minut odpočinout.
Krok 4: Nahřejeme troubu a vytvarujeme bochník na pečicí papír. Klidně to můžeme ještě posypat (dávám např. ovesné vločky nebo semínka).
Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a a dáme péct na 30-50 minut (dle trouby) zakryté (např. v zapékací misce nebo hrnci) na 250 °C. Poté odkryjeme a ještě 15 minut pečeme.
Zveřejněno 8. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí chleba z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gKWr
Moje poznámka
Domácí chleba z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gKWr
Nejnovější recepty
Tilápie s vaječnou omeletou a čínským zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Jogurtová stracciatellová bábovka s banány
Přidáno před 17 hodinami
Rajčatový salát s perlovou mozzarellou, balzamikem a bazalkou
Přidáno před 18 hodinami
Grilovaná prsíčka s pikantní omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Opečený proteinový chlebík s tuňákem
Přidáno před 19 hodinami
Letní nudlový salát s arašídovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Žampiónová polévka
Dagemar před 10 minutami
Bábovka s rybízem
obrovav před 10 minutami
Nepečený třešňový řez / dort
winklerka před 19 minutami
Andělsky nadýchaný perník
lemarti před 1 hodinou
Rychlá kmínová polévka
jirilachnit před 1 hodinou
Křenová krkovička pečená s brambory
Rachel99 před 1 hodinou
Fazole podle Gabči
gabrielamachova23 před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
ZatkovicovaL@seznam.cz před 2 hodinami
Utopenci - nejlepší co známe
Zygerp před 3 hodinami
Vepřové výpečky na černém pivu
tonda.xp před 4 hodinami
Tématické fráze:
domácí chleba z droždí,
domácí chléb z droždí,
domácí chléb ze sušeného droždí,
domácí drozdi,
domácí chleba ze sušeného droždí,
domácí chléb bez droždí,
chleba bez droždí,
domácí chleba do trouby ze sušeného droždí,
domácí chleba video,
domácí chleba bez droždí,
domácí chleba do trouby,
domácí chléb z trouby,
hrníčkový chléb z trouby,
chléb bez droždí,
recept na domácí chleba z droždí,
domácí chleba do trouby video,
domaci chleba,
domácí chleba do trouby hrníčkový,
domaci chleba z trouby,
domaci chleb
Suroviny:
mouka,
voda,
droždí instantní,
kmín celý,
sůl,
Komentáře (12)
Domácí chléb bez hnětení
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9Dala jsem jen hladkou mouku, protože jinou jsem zrovna neměla a semínka jsem přidala lněná. Chuťově byl výborný
S dovolením přidávám pár fotek
- má se tedy péct na pečícím papíru, tudíž na plechu a něčím přikrýt, nebo v hrnci? Nebo snad s tím pečícím papírem dát do hrnce?