Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 092 kJ / 1 217 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,00 g |
Tuky | 13,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 350 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 245,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Falešný marcipán
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q50p
Moje poznámka
Falešný marcipán
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q50p
Nejnovější recepty
Hrušková marmeláda
Přidáno před 5 hodinami
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 17 hodinami
Tvarohový koláč s ovocem podle Kristíny Nemčkové
Přidáno 17. 8. 2025 17:11:35
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílkový chlebíček
rybarka007 před 1 hodinou
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Veronikalll před 1 hodinou
Rajská omáčka
Jirka6363 před 1 hodinou
Drobenka na koláč
david.kroupa před 3 hodinami
Broskvové čatní
RadkaR před 4 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
demska26 před 4 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
Zdena.t před 6 hodinami
Falešný španělský ptáček
Kattyy před 6 hodinami
Tématické fráze:
falešný marcipán,
recept na falešný marcipán,
falesny marcipan recept,
falešný marcipán ze sušeného mléka,
tncz nova levné recepty ládi hrušky šneci,
domácí falešný marcipán,
rychlý marcipán,
tncz nova levné recepty ládi hrušky,
marcipán ze sušeného mléka,
levný marcipán,
recept falesny marcipan,
jednoduchy recept na marcipán,
falešný domácí marcipán,
jednoduchý domácí marcipán,
jak se děla marcipán,
marcipan falesny,
jak barvit falešný marcipán,
tncz nova levné recepty ládi hrušky všechny,
jednoduchy a levny marcipan,
recept na jednoduchý marcipán
Suroviny:
cukr moučkový,
mléko sušené,
tresť mandlová sladká,
voda
Komentáře (15)
Dovolím si ti sem přidat fotku
Jirka F.
nanny:
I mladá holčina by měla pochopit, že nemůže prostě někde vzít foto a opublikovat je jako svoje (bez uvedení autora). Mladí jsou dneska zvyklí předkládat ve škole svoje práce, které jsou celé stažené z internetu, tohle není nic jiného.
Když už něco publikuju, měl bych si to po sobě přečíst, abych tam nezanechal hromadu gramatických chyb jako v tomto případě . To už by autor ve 14 letech měl umět.
Marcipán to opravdu není, ale to lze vyřešit slůvkem falešný nebo potahová hmota a la....
Když něco děláme, měli bych to dělat pořádně nebo raději vůbec ne. Zvláště když je nám 14
Tak co, autorko, napravíš to
Dokonce i na TOP je pravý MARCIPÁN http://www.toprecepty.cz/recept/3224-pravy-marcipa...
Autorka tam píše, že bílek není nutný... Má recht. Bílek do matcipánu nepatří!
Tyto cukrové kentusy rychle ztvrdnou na kámen a vylámete si na tom zuby - ale jako jednoduchý cukrový plnič žaludku dobrý (takže vlastně pro většinu národa OK).
Nemá to s marcipánem nic společného (sušené mléko, syntetické aroma a cukr ??????), ale dobře to symbolizuje obraz dnešní doby jak se vše dělá.
Pravý kvalitní marcipán obsahuje 45-50% mandlí a cukr. Nic víc. Je to lahodná dlouho měkká hmota plná mandlové chuti (záleží jak jemně jsou mandle zpracovány). Špička jsou Alnatura, Edelmarcipan rohmasse od Schlukwerdera a ujde i Zentis (ale to se nebavíme o mixech ale o čisté hmotě pro barvení a tvarování).
Vy jste to teda blbě napsala
Málem mě vomejvali, jak ve mně hrklo, jakou že fotku mám vymazat...
Uf, to jsem si voddech, že tu žádnej vobrázek nemám
Fotka nie je tvoja, však? http://www.amaterske-vareni.cz/clanky/vanocni-cukr...
Zmaž ju prosím ťa.
Já bych to neriskoval ani s názvem, ani s rcp na cosi, co má s marcipánem společného akorát použitou tresť