Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 581 kJ / 3 246 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,36 g |
| Tuky | 168,62 g |
| Vláknina | 14,25 g |
| Cholesterol | 563 mg |
| Sodík | 262 mg |
| Sůl | 0,55 g |
| Sacharidy | 354,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených smíchaných surovin upečeme v kulaté formě, vystříkané olejem, korpus (ve vyhřáté troubě na 160°C to trvá asi 15 minut, zkusíme špejlí).
Krok 2: Korpus můžete upéci i jiný - z piškotového nebo třeného těsta, podle vaší chuti a zvyku.
Krok 3: Upečený korpus necháme zchladnout. Protože se mi vždy "vyboulí", vznikl další postup.
Krok 4: Vypouklý vrch korpusu seřízneme dlouhým nožem nebo nití tak, aby vznikla rovina, zůstane vám cca 2 cm vysoký polotovar. Odkrojený vršek rozdrobíme do mísy a na chvilku odložíme.
Krok 5: Smetanu v kastrůlku zahřejeme a rozpustíme v ní rozlámanou čokoládu, necháme trochu zchladnout. Potom s ovocem, cukrem a pudinkem protřepeme v těsně zavřené misce jako na koláč hrk-hrk. Budete-li používat ovoce zmrzlé, je třeba ho nechat předem v míse povolit, aby pustilo alespoň trochu šťávy. Do vzniklé směsi vmícháme všechny drobečky z vrchu odkrojeného korpusu (měla jsem jich asi dva plné hrnky), přidáme trochu rumu, důkladně promícháme a pokryjeme krémem spodek korpusu, který jsme předtím opět zavřeli do formy. Vlhkost z krému se vsákne do korpusu.
Zveřejněno 27. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládovo - borůvkový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5Og
Moje poznámka
Čokoládovo - borůvkový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5Og
Nejnovější recepty
Pošírovaný siven podle Marka Raditsche
Přidáno před 6 minutami
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 36 minutami
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 16 hodinami
Mandlové pusinky
Přidáno před 20 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno 4. 12. 2025 10:27:37
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z vepřových kostí s haluškami
Merylas před 33 minutami
Frgálová buchta
Merylas před 34 minutami
Buchty na páře
Merylas před 34 minutami
Bramborové placky s ohnivým masem
Merylas před 34 minutami
Pikantní česneková polévka
Merylas před 35 minutami
Dušené hlávkové zelí na slanině
Merylas před 35 minutami
Sýrovo-brokolicové placky
alcerm před 1 hodinou
Tématické fráze:
boruvkovy dort,
borůvkový korpus,
borůvkový krem do dortu,
borůvkových dort,
čokoládový dort s,
borůvkových dort recept,
čokoládový dort s borůvkami,
čokoládový korpus na dorty recepty,
borůvky zmrzlé,
zmrzlé ovoce na dort,
dort hrk hrk čokoládový krém,
hrk hrk s borůvky,
davat na dort ovoce zmrzle?,
jak použít zmrzlé ovoce na koláče,
vypouklý korpus dortu,
dort zmrzlé ovoce,
zmrzle maliny na dort,
dort z zmrzleho ovoce,
zmrzle ovoce na korpus?,
boruvkovy kolac s cokoladou
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr hnědý,
zdobení čokoládové,
vejce,
prášek do pečiva,
kakao,
smetana,
olej,
borůvky,
smetana ke šlehání,
pudink vanilkový bez vaření,
čokoláda hořká,
rum,
cukr hnědý
Komentáře (7)
Kolacek vypada samozrejme velezrave...bod, s bobulkama muzem