Koláč Jamajka
Lahodný dezert inspirovaný karibskými chutěmi. Spojení kakaového korpusu, nadýchaného krému s rumovým aroma a čokoládovou polevou, vytváří neodolatelnou kombinaci. Tento zákusek potěší každého milovníka chutí s kapkou exotiky.
Suroviny pro 1 plech
malý hluboký plech 40x30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 32 302 kJ / 7 720 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,65 g |
| Tuky | 508,60 g |
| Vláknina | 45,40 g |
| Cholesterol | 2,28 g |
| Sodík | 827 mg |
| Sůl | 2,39 g |
| Sacharidy | 650,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko a smetanu přivedeme k varu. Přidáme cukr krupici, krátce povaříme. Přidáme cukr, rumové aroma a kokos. Necháme vychladnout.
Krok 2: Troubu zapneme na 170 °C.
Krok 3: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Krok 4: Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky a znovu prošleháme. Do této hmoty přidáme sníh z bílků, prosátou mouku s kypřicím práškem a kakaem. Vše opatrně promícháme.
Krok 5: Polovinu těsta nalijeme do vymazané formy, dáme vrstvu krému a znovu vrstvu těsta.
Krok 6: Pečeme asi 45 minut při 175 °C.
Krok 7: Po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou.
Zveřejněno 30. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláč Jamajka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6ykQ
Moje poznámka
Koláč Jamajka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6ykQ
Nejnovější recepty
Brynzové halušky
Přidáno před 5 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 9 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 9 hodinami
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 19 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 54 minutami
Jarní salát
Kajkajak před 1 hodinou
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 2 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 2 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 2 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 3 hodinami
Tiramisu od Itala
Chasti před 3 hodinami
Krupicová kaše
Lida.Rose před 3 hodinami
Romadurová pomazánka
kulaslf před 4 hodinami
Rychlá polévka s krupicovými nočky od M.D.Rettigové
Diesel před 4 hodinami
Tématické fráze:
dort jamajka,
nedopečený koláč,
jamajka dort,
jakou mouku použit na pečení koláče?,
čokoláový krém,
levný krém na koláč,
jamajka dort recept,
levný krém,
cokoladovy krem ladi hrusky,
čokoládový krém od ládi hrušky,
čokoládový krém od ládi hrušky,
kakaovy dulkovy kolac s pudinkem,
jamajsky kolac - recept,
kolače - jakou mouku použít,
jakou mouku na koláče,
kolač jako dort,
moucnik jamajka,
jamajka moučníky,
ovocný dort jamajka,
pečivo jamajka
Suroviny:
máslo,
cukr,
vejce,
mouka polohrubá,
kakao,
kypřící prášek do pečiva,
šlehačka,
mléko,
krupice,
cukr,
kokos strouhaný,
rumové aroma,
poleva čokoládová,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (18)
No, řek bych, že pšeničnou hladkou, páč na Jamajce je nejdostupnější