Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 606 kJ / 3 491 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 135,94 g |
Tuky | 166,42 g |
Vláknina | 13,34 g |
Cholesterol | 273 mg |
Sodík | 3,09 g |
Sůl | 7,70 g |
Sacharidy | 355,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vo velkom kastrole na strednom ohni rozohrejeme maslo a 150ml smotany. Znizime teplotu a slabo varime asi 1 1/2 minuty, kym zmes trochu nezhustne.
Krok 2: Medzitym dame do velkeho hrnca zovriet osolenu vodu. Vlozime cestoviny s kvapkou olivoveho oleja a varime kym nie su makke.
Krok 3: Scedime a prelejeme smotanovou omackou.
Krok 4: Zmes dobre premiesame na slabom ohni.
Krok 5: Pridame zvysok smotany, parmezan, muskatovy oriesok a dochutime.
Krok 6: Premiesame a prehrejeme.
Krok 7: Na tanieroch ozdobime petrzlenovou vnatou a posypeme parmezanom.
Zveřejněno 31. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Těstoviny à la Alfredo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jy3v
Moje poznámka
Těstoviny à la Alfredo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jy3v
Nejnovější recepty
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 2 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 4 minutami
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 52 minutami
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 12 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 14 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 15 hodinami
Tématické fráze:
penne alfredo,
špagety alfredo,
spagety arabiata,
penne arabiata,
penne al arabiata,
těstoviny arabiata,
pasta alfredo,
omáčka arabiata,
těstoviny recepty,
omáčka alfredo,
penne arabiata recept,
alfredo omacka,
spaghetti alfredo,
špagety al arabiata,
těstoviny al arabiata,
al arabiata,
spaghetti arabiata,
pasta arabiata,
pasta alfredo recept,
ala arabiata
Suroviny:
máslo,
smetana,
těstoviny mušle,
olej olivový,
parmazán,
ořech muškátový,
sůl,
pepř černý,
nať petrželová
Komentáře (9)
Jediné co bych dodal je, použít bíly pepř místo normálního černého. Je jemnější, neštípe, a má chuť která do toho patří. Ale to je skoro nepodstatný detail.
K receptíku blahopřeju, bod přidávám, samozřejmě.