Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslo s medvědím česnekem

Vyzkoušejte toto výborné máslo ochucené medvědím česnekem. Máslo můžete jíst jen tak natřené na pečivu, rozpustit ho na uvařených bramborách nebo s ním potřít maso či zeleninu před grilováním, a tak jim dodat skvělou vůni a chuť.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 kJ /
7 kcal
Bílkoviny0,01 g
Tuky0,82 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Změklé máslo nakrájíme do mixéru, přidáme omyté a okapané listy medvědího česneku a sůl. Krok 2: Směs rozmixujeme tak, aby v ní nezůstaly velké kousky listů. Krok 3: Máslo uchováme v plastových krabičkách nebo z něj utvoříme pomocí potravinové fólie válečky. Můžeme také zamrazit.

Zveřejněno 24. 4. 2014

Poznámka autorky 1974andrea

Recept je ze stránek inkitchenopen.blogspot.cz.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yO8R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yO8R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborný nápad, spotreboval som nazbieraný medvedí cesnak, vďaka za recept! :yes:

tak to je skvělý nápad jak zužitkovat medvědí česnek :-)

Musím potvrdit - je to luxusní <3
Dělala jsem včera a máslo je lahodné a vynikající :-*

Vynikající na moso a pod. Dělám také, ale se sádlem, nasekám medvědí česnek, jde i trochu umixova,t dám do sklenice, a zaliji vlažným sádlem. Přidávám několik stroužků česneku pro ostřejší chuť. Mažu na chleba, přidávám do polévky a na brambory.
V lednici vydrží tak týden, takže také část naliji do formiček do mrazáku a celou zimu používám.

Libulka: OPravila som, skontroluj, či som ťa pochopila dobre. ;-)

Libulka: Něco se mi nepovedlo a neumím to opravit ;-( popisek u poslední mé fotky patří k fotce másla ve skleničce před tím , prosím kdo umí opravit?

Zdravím autorku receptu :-) poprvé jsem vyzkoušela (vše podle oka děláno), medvědí česnek jsem si pomlela na mlýnku na maso, je to snadné a rychlé, hotový výrobek jsem dala do skleničky a do lednice přes noc, druhý den bylo kuřecí, brambor. kaše s tímto medvědím máslem a super, příště si tam toho česneku dám ještě více :-D :-D Děkuji za recept a doporučuji :yes:

Výborný nápad:yes::-) Kvůli máslu peču chléb a už se těším na grilování, kdy maso nebo zeleninu potřeme medvědím máslem:-*

Katastrophe:Jojo, na mase je to dobrota a dávala jsem i do nádivky do kuřete a taky to skvěle ochutilo;-) Díky za zprávu:-K

Tak tohle je dokonalá záležitost... původně jsme si toto máslo mazali na chleba, ale teď jsme ho při grilovačce zkusili nechat rozpustit na mase... :-8
Díky za recept! :yes:

Závidím:-8:-p:yes:ale zdravě;-):-))

waw:yes: To je krása :yes: A hlavne zdravá:yes:;-)

... krásná barvička ;-)

chocolate:Tak si udělej máslo z jiných bylinek, když už jsi to tak pěkně vymyslela s těma formičkama :-D A dík, že navštěvuješ moje stránky;-)

1974andrea:Ja?:-DKde bych ho vzala zeno.Jen jsem si rikala, ze v tech formickach by to na steaku mohlo byt efektni.
Mmch-konecne mas sve stranky:-D, ktere mam na liste..

chocolate:Jo, to je dobrý nápad Lucy. A ty máš snad medvěda? Já měla jenom na to máslo :-(

Tak to je super Andrej, ja bych to asi nacpala do Ikea formicek na led, mam srdicka a hvezdicky, a nasledne sesypala.Na steaky to bude velmi efektni a bomba:yes:.

Tématické fráze:
máslo s medvědím česnekem, maslo z medvědího česneku, medvědi česnek maslo, recepty s medvědím česnekem, česnekové máslo recept, maslo s medvědího česneku, máslo s medvědím česnekem recept, medvědí česnek s s máslem, česnekové máslo, máslo z medvědím česnekem, recept na máslo s medvědím česnekem, máslo smedvědím česnekem, recept máslo s medvědím česnekem, česnekove máslo z medvediho cesneku, přepuštěné máslo z medvědího česneku, česnek s maslem, máslo z medvediho česneku recept, máslo s s medvědím česnekem, maslo s medved cesnekem, máslo medvědím česnekem

Suroviny:
máslo, česnek mědvědí, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu