Kváskové celozrnné lívance s lesním ovocem
Pečete rádi z kvásku a chcete zkusit něco jiného než chleba? Co takhle nadýchané lívance? Jejich doba přípravy je poněkud delší, ale zkušené kváskaře to jistě neodradí. Výsledek za to čekání rozhodně stojí. Nejlíp chutnají s čerstvým ovocem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 550 kJ / 1 565 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,44 g |
| Tuky | 17,64 g |
| Vláknina | 26,76 g |
| Cholesterol | 280 mg |
| Sodík | 251 mg |
| Sůl | 0,56 g |
| Sacharidy | 282,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Večer předem rozkvasíme kvas tak, že smícháme lžíci žitného kvásku s žitnou moukou a vodou. Jen promícháme v míse, zabalíme do igelitové tašky a dáme odpočívat na teplé místo.
Krok 2: Po 12 hodinách kvašení kvas hodně zvětší svůj objem a je připraven k dalšímu použití.
Krok 3: Do rozkvašeného kvasu teď přidáme všechny suroviny kromě vejce. Mouku je dobré prosít a tím provzdušnit.
Krok 4: Všechno zamícháme, opět zabalíme do igelitové tašky a uložíme k odpočinku.
Krok 5: Za 2,5–3 hodiny bude těsto nakynuté, ale záleží na teplotě v místnosti.
Krok 6: Rozklepneme vejce a zamícháme ho do těsta. Následně necháme asi 20–30 minut odpočívat.
Krok 7: Poté smažíme na kokosovém oleji buď v lívanečníku, nebo těsto nabíráme polévkovou lžící na pánvi roztáhneme do tvaru lívance.
Krok 8: Usmažené lívance ozdobíme moučkovým cukrem, skořicí a směsí ovoce.
Zveřejněno 6. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kváskové celozrnné lívance s lesním ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5Oz
Moje poznámka
Kváskové celozrnné lívance s lesním ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5Oz
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vanilkové pralinky
Přidáno před 1 hodinou
Staročeský kuba
Přidáno před 4 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 5 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vídeňské brambory
poirotka před 8 minutami
Nepečené Lotus kuličky
Mich4el před 40 minutami
Muffiny s kousky čokolády
ZoeRumpikova před 3 hodinami
Kokosovo-pomerančové crinkles sušenky
veronika_straka před 3 hodinami
Těsto na pizzu
Filomenka před 3 hodinami
Šunkofleky
veronika_straka před 3 hodinami
Skořicové rohlíčky
Noumik před 4 hodinami
Vepřové kostky po bratislavsku
BinaSa před 5 hodinami
Bílkový chlebíček
Jajav před 6 hodinami
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 7 hodinami
Tématické fráze:
lívance z celozrnné mouky,
livance z zitneho kvasku,
livance z žitné mouky,
livanec s ovocem,
lívance z celozrné mouky,
lívance ze žitného kvásku,
lívance nebo vafle z kvásku,
vafle z kvásku,
kolac s lesnim ovocem a vlockami,
lívance s horkým ovocem,
kváskové muffiny,
kvaskove li,
lávance s lesním ovocem,
ovocný lívanec recept,
celozrnélívance,
lívance z celozrnné zitné mouky,
kváskové recepty,
kvaskove testo,
lívance na kokosovem oleji,
lívance z žitného kvasu
Suroviny:
kvas žitný,
mouka celozrnná žitná,
voda,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka celozrnná žitná,
mléko,
cukr,
sůl,
vejce,
olej kokosový,
ovoce,
skořice,
cukr moučkový
Komentáře (4)