Domácí tvaroh od babičky
S domácím tvarohem si dopřejete čerstvost a kvalitu. Na domácí tvaroh potřebujete jen pár věcí a jeho příprava vás až překvapí, jak je snadná. A navíc se z téhle mléčné pochoutky dají připravit skvělé pomazánky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 103 kJ / 981 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,40 g |
Tuky | 31,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 126 mg |
Sodík | 840 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 102,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí tvaroh od babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9gOD
Moje poznámka
Domácí tvaroh od babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9gOD
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 24 minutami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 1 hodinou
Domácí libečková sůl
Přidáno před 4 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 8 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 9 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč z cukety
Vampi před 9 minutami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 23 minutami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 1 hodinou
Rajská omáčka
Maroun416 před 1 hodinou
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 2 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 4 hodinami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 6 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 8 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 8 hodinami
Tématické fráze:
domácí tvaroh,
domácí tvaroh z kravského mléka,
jak udelat domaci tvaroh,
sladký tvaroh,
jak udělat sladký tvaroh,
jak udelat z mleka tvaroh,
tvaroh na sladko,
sladky tvaroh recept,
kuchařka pro začátečníky,
jak udělat tvaroh,
tvaroh,
domácí tvaroh recept,
jak vyrobit tvaroh,
recept na sladky tvaroh,
hořký tvaroh,
recepty z tvarohu,
recept na domácí tvaroh,
obklady z tvarohu,
recepty pro začátečníky,
tvaroh na obličej
Komentáře (46)
S tou pasterizáciou neviem. Pasterizácia znamená ohriatie mlieka na 72-85°C počas 15 a menej sekúnd, pri ultravysokom ohreve len 1-2 sek, čo si v domácich podmienkach neviem dosť dobre predstaviť. Pri pasterizácii sa likvidujú mikroorganizmy, ale všetky, aj tie, ktoré náš organizmus potrebuje. A kde nie sú mikroorganizmy, nič nemôže skysnúť. Trvanlivé mlieko vám neskysne, skazí sa. Takže nerobiť pokusy, nechať klasicky skysnúť mlieko.
Držím prsty, nech sa podarí.
A ještě mám poslední otázečka na Vás....