Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 333 kJ / 1 514 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,25 g |
Tuky | 56,19 g |
Vláknina | 0,03 g |
Cholesterol | 778 mg |
Sodík | 531 mg |
Sůl | 1,37 g |
Sacharidy | 207,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z kůry citronu/pomeranče si škrabkou na brambory seřízneme několik delších proužků, pokud možno bez bílé dužiny.
Krok 2: Odlijeme si cca 200 ml mléka.
Krok 3: Zbytek mléka dáme vařit společně se skořicí a citronovou nebo pomerančovou kůrou.
Krok 4: Metličkou si smícháme cukr, maizenu, žloutky a 200 ml mléka, mícháme dokud nemáme směs dobře promíchanou bez žmolků. Za stálého míchání nalejeme horké mléko na předcházející směs ze žloutků.
Krok 5: Dáme opět vařit na mírný oheň a vařečkou mícháme dokud krém nezhoustne. Poté vyjmeme z krému skořici a kůru.
Krok 6: Krém nalijeme do ohnivzdorných mističek a necháme vychladit.
Krok 7: Před konzumací posypeme vršek krému cukrem a flambovací pistolí ho roztavíme na karamel.
Zveřejněno 31. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Katalánský krém (Crema Catalana)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XkEv
Moje poznámka
Katalánský krém (Crema Catalana)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XkEv
Nejnovější recepty
Asijské kuřecí kousky na sladkokyselo
Přidáno před 2 hodinami
Maková roláda s jahodami
Přidáno před 18 hodinami
Krémová mrkvová polévka s mozzarellou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Hermelín ve slanině
Přidáno před 22 hodinami
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
Přidáno před 23 hodinami
Grilované kuřecí à la šavarma
Přidáno 22. 5. 2025 08:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
janatka před 32 minutami
Buchty na páře
janatka před 42 minutami
Bábovka tvarohová
nicolxqe před 1 hodinou
Cibulačka po česku
Fitulka před 2 hodinami
Domácí rohlíky z majonézového těsta
janatka před 2 hodinami
Bageta / ciabatta
tecka před 3 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
panilek před 4 hodinami
Panna cotta - italský dezert
LouLou před 11 hodinami
Brokolicová polévka s parmazánem
MirkaP před 14 hodinami
Tématické fráze:
krem brule,
flambovací pistole recepty,
krém z maizeny,
catalanský krem,
španělský dezert,
katalánský pudink,
crem brule,
recepty s flambovací pistoli,
spanelsky flan,
pudink katalánský,
španělské dezerty recepty,
recept dity p. na krém brulee,
creme catalunia,
krém brule recept,
co je to maizena,
krém brüle pistole,
dita p creme brule,
flambovací pistole - recepty,
recept krem brule,
flambovací pistole recept
Suroviny:
mléko plnotučné,
žloutek,
cukr,
škrob kukuřičný,
skořice,
cukr
Komentáře (20)
Za 1. Crema catalana se nepeče v troubě a za 2. vždy obsahuje kukuřičný škrob, ve výjmečných případech hladkou mouku.
http://es.wikipedia.org/wiki/Crema_catalana
Jen asi budu muset kvůli dia změnit cukr aspoň na fruktozu, ale to by snad nemuselo být na závadu ne?Každopádně zkusím