Rozeklané houstičky alias zrna (v orig. Pains pistolets)
Suroviny
Porce: 10ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 760 kJ / 3 289 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,28 g |
Tuky | 20,46 g |
Vláknina | 28,18 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,88 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 653,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do velké mísy prosejeme mouku se solí, vmícháme cukr a uprostřed uděláme důlek. Droždí rozpustíme ve vlažném mléce a vlijeme do důlku. Poprášíme trochou okolní mouky a necháme 15-20 minut odpočinout při pokojové teplotě až kvásek začne bublat. Přidáme vodu a postupně zapracujeme mouku, až vznikne vláčné a pružné těsto (zhruba po 10 minutách hnětení). Zakryjeme a necháme asi 1,5 hodiny kynout, dokud nezdvojnásobí objem.
Krok 2: Vyklopíme na pomoučený vál, krátce prohněteme a rozdělíme na 10 dílů, ze kterých vytvarujeme bochánky.
Krok 3: Dáme na plech, poprášíme moukou a necháme 30 minut kynout.
Krok 4: Poté pomocí ruky, vařečky apod uděláme do bulek drážku a necháme ještě 15 minut odpočinout.
Krok 5: Mezitím vložíme na dno trouby pekáček a předehřejeme na 225°C. Do pekáčku nalijeme hrnek vody a zrna pečeme 15-20 minut dozlatova.
Zveřejněno 15. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rozeklané houstičky alias zrna (v orig. Pains pistolets)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZDpR
Moje poznámka
Rozeklané houstičky alias zrna (v orig. Pains pistolets)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZDpR
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 2 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 3 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 10 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 4 minutami
Sýrová roláda
Fitulka před 6 minutami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 7 minutami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 2 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 2 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 9 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 12 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 12 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 12 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 13 hodinami
Tématické fráze:
kaiserky z francie,
vaření
Suroviny:
mouka chlebová pšeničná,
mléko rostlinné,
voda,
droždí,
cukr třtinový,
sůl
Komentáře (9)
Avšak nazvať pečivo PAINS PISTOLETS, to si môže zapamätať len ten, kto vie o čo ide. Podľa tohoto názvu to nemá nikto nádej vyhľadať
A napokon ešte ZRNÁ - no kukala som ako puk,kým som si neprečítala Julesov koment.
Skúsme nekaziť pekné a dobré recepty zlými názvami. Určite sa dajú pekne nazvať aj po našom