Hodně rychlá povidla
Povidla jsou tradiční český ovocný produkt, který se vyrábí ze švestek. Jedná se o hustou a sladkou směs, která vzniká dlouhým vařením. Povidla mají bohatou chuť a výraznou vůni, a jsou oblíbenou součástí české kuchyně, kde se používají například jako náplň do koláčů nebo buchet.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 669 kJ / 1 594 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,50 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 25,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 375,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vypeckované švestky s trochou vody rozmixujeme najemno.
Krok 2: Ovocnou směs nalijeme do hrnce s nepřilnavým povrchem, dle sladkosti švestek přidáme cukr. Na přezrálé švestky cukr není potřeba, na méně zralé dáme na 1 kg švestek hrnek cukru. Jinak dochucení podle chuti.
Krok 3: Necháme cca 2 hodiny vařit, občas promícháme. Výsledný efekt by měl být klasická konzistence povidel (jaké znáte např. z obchodu).
Zveřejněno 29. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hodně rychlá povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wn6X
Moje poznámka
Hodně rychlá povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wn6X
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 1 hodinou
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 3 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 8 hodinami
Mechové řezy z mikrovlnky
Přidáno před 8 hodinami
Buchta s jablečnou náplní z remosky
Přidáno před 9 hodinami
Tartaletky s krémem z marshmallow
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohové řezy
Saratice před 2 hodinami
Kuřecí čína
Mike_Fidler před 2 hodinami
Jablkový zázrak
Fitulka před 3 hodinami
Květák pečený s bramborami a slaninou v jednom pekáčku
Fitulka před 3 hodinami
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Fitulka před 4 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
margotka53 před 5 hodinami
Banánová buchta - hrnková
Hepetka před 5 hodinami
Americké lívance bez kynutí
káťa před 6 hodinami
Bábovka tvarohová
eskymak před 7 hodinami
Maki sushi
tipek136 před 8 hodinami
Tématické fráze:
povidla,
povidla recept,
vaření povidel,
jak zahustit povidla,
čím zahustit povidla,
recept na povidla,
třešňová povidla,
recept povidla,
čim zahustit marmeladu,
řidká povidla,
jak zahustit řídkou marmeládu,
rychla hruskova povidla,
čím zahustit řídká povidla,
recepty povidla,
zařízení na vaření povidel,
třešňová marmeláda s peckami,
recepty z povidel,
povidla a zdraví,
čím zahustit švestková povidla,
jak se vaři povidla
Komentáře (29)
Jo počkej, už to vidím,, "po částech ručně pasíruju" aha, to jsem fakt nedočetla, pardon
nevydržela jsem a jednu malou skleničku povidel jsem otevřela, chuťově výborná, ale mohla jsem je tam ještě chvilku nechat. Nic jsem nezavářela a sklenička byla přichycená. Ještě se Vás všech zeptám. Někde jsem četla, že řidký džem se před použítím dá zahustit solamylem. Myslíte, že by šla i tato povidla? Mám obavu, když je budu dávat třeba na koláče, že budou ztékat. Přeji hezký den
tak Vás jdu seznámit jak dopadla povidla. Švestky jsem rozmixovala bez přidání vody a šlo to lehce. Na 2kg švestek jsem dala 2 hrníčky cukru krystala a přidala 0,5 dl octa. Dala vařit a občas promíchala. Nic se nepřipalovalo, ale musela jsem je vařit 3,5 hod., protože po 2 hod. byla stále řídká jako polévka. Ještě teplé nandala do sklenic, zavíčkovala, otočila dnem nahoru, zabalila do deky a nechala do rána. Tak uvidím co to udělá. Dneska ve sklenici vypadají moc dobře a chuťově bala také dobrá.