Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakánek

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Teta Lena

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 241 kJ /
297 kcal
Bílkoviny66,67 g
Tuky2,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 7 mg
Sodík 4,33 g
Sůl10,67 g
Sacharidy3,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tvarůžky naskládáme do sklenice, průběžně prosypáváme kmínen. Krok 2: Tvarůžky zalijeme pivem, tak aby byly zcela ponořené. Necháme několik dní stát v chladu a temnu. Krok 3: Když se změní v jednolitou hmotu je kakánek hotový. Krok 4: Mažeme na čerstvý chléb s máslem.

Zveřejněno 5. 11. 2009

Poznámka autorky Teta Lena

V předchozím receptu byla zmínka o kakánku, tak přidávám recept. Je z knížky Kouzelný tvarůžek aneb kuchařka neobvyklé vůně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakánek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MwJB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakánek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MwJB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

toto si dělala již moje prababička já to nikdy nejedla tak snad někdy vyzkouším:-)

:-((:-((:-((:-((:-((:-((:-((:-((

Výstižný a geniální název. Miluji ho! :yes:

lomačka 1. 7. 2011 19:26
Tak já vezmu syrečky,dám do hlubokého talíře a zaleju vařící vodou.Za chvíli jsou měkký a daj se pěkně mazat na chleba:-):-)

celej kakánek letěl do koše...hnusně hořká chuť a na jazyku to uplně perlivo-kvasilo...NIKDY VICE!!!a to syrečky miluju v jakékkoli podobě:-/:-((

Napiš jak chutnal;-)

syrečky a pivo nakoupený..jdu to odzkoušet-pak napíšu výsledek,ale určitě dobrota:-)
:yes:

jéé to neznám, to zní skvěle, jak jde o tvarůžky nebo tvaroh, tak jsem u svého:yes::yes::yes:

ale jinak to musí být dobrota ;-):-))

to bych neměl asi dělat v létě a v bytě :-)):-)):-)):-)):-)):-))

promiˇn,chtěla jsem napsat Leni,ne Jani,je nás tady Jan moře...:-))

Jani a možu byt aj hermelíny???ukládám a bod,ještě jsem to nikdy nedělala,tento receptík vidim prvně...:yes::-O:yes:

zkoušel jsem kakánka ale ještě se mi nepoved dnes ho skusim udelat jinač;-)

Takže uvidíme, co?;-) Třeba to pak nějak rozhňahňám:-))

Můj děda si tuto pochoutku dělal z tvrdéno tvarohu.Tvaroh prosol,prokmínoval a taky zalil pivem.Ještě dnes cítím tu chuť.:-p

Manžel si "kakánek" dělá tak jednou-dvakrát za léto, ale syrečky rozkrájí, zalije pivem, zasype kmínem, pěkně promíchá a pak to dá na okenní parapet. Opravdu se to rozleží a roz-"hňahňá" a pojídat to potom chodí na zahradu. Ovšem je vždy na výsost spokojen ;-);-):-D

Pokud se to rozloží v jednolitou hmotu, přídám další foto;-)

Kakánek se vždy pokoušel vyrobit děda,ale myslím že ho zkoušel z tvarohu.Bohužel se mu nikdy nepovedl.Dnes by mě docela zajímal ten předpis.:-p

Jo taky jsem v sobotu na to hleděla, kdo si zaftipkoval;-)

Tak to musí fotka vypadat fakt zajímavě (takovou sem v sobotu dal nějakej magor k palačinkám);-)

Tématické fráze:
nakládaný tvaroh, kakánek z tvarohu, tvarohový kakánek, tvaroh s pivem, tvaroh nakládaný, recept na nakladany tvaroh, výroba kakánku, naložený tvaroh, nakládáný tvaroh s pivem, domácí kakánek, nakládané tvarůžky s pivem, jak se dělá kakánek, tvarůžky kakánek, tvarůžky s pivem, kakánky, naložene tvaružky, nakládaný tvaroh s kmínem, kouzelný tvarůžek aneb kuchařka neobvyklé vůně, nakládané tvarůžky v perlivé vodě, tvarůžky naložené v perlivé vodě

Suroviny:
sýr tvarůžky kulaté, pivo světlé, kmín drcený

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu