Pivní lahoda pro gurmány

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 30 mimut + 3 - 4 dny zrání 1 zavařovací sklenice(menší) Sýry 13 názorů

Suroviny

1 pivní sýr
pivo světlé (10°)
1 menší cibule
mletá červená paprika sladká
kmín
chilli koření
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pivní sýr si nakrájíme na čtverečky a cibuli nadrobno. Do umyté sklenice dáme na dno cibuli,pak vrstvičku pokrájeného sýra, který posypeme kmínem, paprikou a chillim.

  2. Vrstvy střídáme do vypotřebování surovin a zalijeme pivem tak, aby vše bylo zalité. Sklenice musí být naplněna do 2/3, jelikož sýr nabude na velikosti.

  3. Zavíčkujeme, nebo dáme celofán s gumičku a necháme zrát při pokojové teplotě 3-4 dny (pokud to vydržíte).

Poznámka

Toto je recept mého manžela( já to nejím), ale je to silně chutné a chlapi to mají moc rádi!

Někde jsem četla něco podobného se syrečkama (tvarůžkama) a říká se tomu Kakánek. Nevím, jak je to s vůní, ale Pivní sýr je v pohodě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 78 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pivní lahoda pro gurmány

  • shineon shineon

    úolně jsem zapomněla napsat, jak to dopadlo, no popravdě nic moc, bylo to tak podivně hořké, už to dělat nebudu

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Shineon, on se ten sýr stane roztiratelným a ten objem není až tak markantní, jen tak o 1 cm.

    Odpovědět

  • shineon shineon

    zatím nějak na objemu nenabývá.... no je to 2. den:-?

    Odpovědět

  • shineon shineon

    Naloženo, stojí na okně, snad nikam neuteče... dělala jsem ze 2 sýrů a zalila Budvárkem (srdce mi to sice trhalo, ale jiný piFko jsem doma neměla);-(

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Také vyzkouším, díky. Se syrečky to znám a tohle bude určitě také lahoda :-p. Bodík :yes:...

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Bibi, urcite udelam,mame takove chutovky moc radi,a s pivem to neznam.Jako mala holka si pamatuji,ze deda nejak do piva nakladal tvaroh,ale bohuzel deda je uz davno mrtev,tak uz nezjistim jak to delal,ale tu krasnou chut citim do ted.Tak se tesim az vyzkousim tvuj recept.Jezis to jsem se rozkecala.Posilam jasny bodik.:-p;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Bibinko:-)to dělám a je to úúúžasné:-p:-p:-p.Myslím,že u nás ho nejvíc miluji já:-8 a až pak manžel:-D,ale to nic nemění na tom,že ode mě dostáváš boďku č.7;-).Dělám ho ráda jako letní večeři a nebo na nějaké oslavy:-).

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Pipre, nejdřív sem to sem ani nemínila dát a když jsem to naložila, tak sem si řekla a proč ne, holky si to rádi udělají na Silvestra:-!Teď vidím, že jsem udělala dobře a že to plno milých lidiček bude na Silvesta baštit a z toho mám radost velikou, převelikou;-)
    Díky všem za bodíky:-!:-!:-!

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Bibi, prima tip na pohoštění na Silvestra a nejen na Silvestra, ale jak píše i dzungila, tak dlouho čekat nebudu určitě :-) :yes:+5

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Bibi, tyhle chuťovky nikdy nezklamou!:-p Taky naložím na Silvestra, ale generálku bude mít u nás tenhle smraďoch určitě dřív.;-):-) Bodík!:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Bibi, to ROZHODNĚ zkusím! A asi ještě před Silvestrem:-!:-! Pivní sýr, aspoň u nás, je v Albertu běžně. Super:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Shineon, já jsem to dělala pouze pro manžela, tak mám jen 300 ml sklenici a pro víc lidí je lepší více sýrů a větší sklenici.;-)na Silvestra je to úplně ideální:yes:

    Odpovědět

  • shineon shineon

    Myslím, že tohle zkusím, třeba na Silvestra... snad seženu ten sýr.
    Jak veliká je ta sklenice?
    Jinak bodík...:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pivní sýr sýr kakanek pivní chuťovky chutovky na silvestra kakánek pivní sýr kakánek recepty pro gurmány večeře pivní sýr pivní sýr recept priprava pivniho syra kakánek z tvarohu tvaroh zality pivem aspoň dítě nikam neuteče jak se dela pivni syr pivní sýr z tvarohu nalozeny tvaroh zality pivem pivní čtverečky gurmán recepty pro gurmány pivní sýr k večeři

Zapomněl/a jsem heslo