Suroviny
Porce: moc :-)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 298 kJ / 6 046 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 628,45 g |
Tuky | 361,96 g |
Vláknina | 14,05 g |
Cholesterol | 4,39 g |
Sodík | 10,24 g |
Sůl | 24,10 g |
Sacharidy | 62,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vychladlá vejce nakrájíme s kabanosem na drobné kostičky. Přidáme syrová vejce a mleté maso, veškeré koření a petrželku. Ochutnáme a podle chuti případně dosolíme.
Krok 2: Směs vložíme do tlačenkového střívka a na obou koncích pevně zavážeme potravinářským provázkem. Já z tohoto množství vyrobila tři pěkné kousky ;.-)
Krok 3: Vaříme ve vodě ve velkém hrnci pomalým varem - z každé strany 3/4 hodiny. Necháme vychladnout, pak sekanou uložíme do lednice, kde vydrží několik dní.
Krok 4: Sekanou můžeme i zamrazit. Podáváme buď studenou nebo opečenou na malém množství tuku - podobně jako sekanou.
Zveřejněno 9. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dřevorubecká vařená sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xNwn
Moje poznámka
Dřevorubecká vařená sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xNwn
Nejnovější recepty
Svěží salát s olivami
Přidáno před 1 hodinou
Pstruh s cuketovo-ořechovým pyré
Přidáno před 2 hodinami
Domácí kuřecí gyros
Přidáno před 7 hodinami
Bublanina s cuketou a ovocem
Přidáno před 17 hodinami
Jemná kuřecí roláda s hořčičnou omáčkou a zapečenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno 14. 8. 2025 11:00:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kroupová fazolačka s uzeným
Kajkajak před 3 minutami
Vepřové plátky na másle a žampionech
fazzy75 před 2 hodinami
Těstoviny se špenátem
Palenka před 3 hodinami
Patison s jogurtem a olivami
TondaJ před 3 hodinami
Hrníčkový makový koláč se švestkami a drobenkou
Viki7216 před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
ceslo před 4 hodinami
Ovocné kůže
Lahvacek před 7 hodinami
Medovník originál
AndreaMachacova před 15 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 20 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 22 hodinami
Tématické fráze:
sekaná z vařeného masa,
tncz nova mleté maso,
jak ohřát sekanou,
sekaná v páře,
pomalu pečená sekaná,
sekana varena v pare,
jak dlouho vydrží bůčková roláda,
sekaná z danka recept,
vařená sekaná z mletého masa,
sekana z danka,
vařená sekaná z mletého bůčku,
recept na vařenou sekanou,
sekaná na páře,
sekana z vařeného a syrového masa,
nepečená sekaná,
recepty od ladi hrusky varena sunka,
pošli recept -sekané,
sekaná vařená ve vodě,
co se dá udělat z vařeného masa,
vvarena sekaná recept
Suroviny:
maso vepřové mleté,
kabanos,
vejce,
vejce,
zázvor mletý,
kmín mletý,
paprika sušená uzená,
sůl bylinková,
pepř mletý,
petrželka,
česnek sušený,
Komentáře (53)
Já jsem "úsporný tip" a snaží se jídlo nevyhzovat, takže kdyby se mi staloto, co to tobě, udelala bych z toho například pomazánku, plněné taštičky z listového těsta... Nebo bych to třeba smíchala se syrovým vajíčkem, troškou solamylau a kořením a udělala lívanečky na pánvi
Napadá mě - nevařila jste ji moc prudce? Tady mi přijde skutečně, že se musí vařit pomalu, spíš properlit.
Je rozdíl, přidávám -li složitý recept se složitým postupem, tam je vhodný, ale také ne daný befelem.
Každý se může zeptat, když něčemu nerozumí, vždycky se tu najdou lidi, kteří odpoví