Arašídové máslo

JaneeS Kuchařka:

Ostatní 8 názorů

57
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Suroviny

200 ml neosolených arašídů
l lžička soli
1 lžíce medu (javorového sirupu)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Arašídy vložíme do mixéru a mixujeme. Zpočátku se nám bude zdát, že z toho žádné máslo nebude, ale vydržíme a stále mixujeme. Celý proces mixování trvá kolem 10 minut.

  2. Až po 8 minutách se teprve začne uvolňovat arašídový olej a bude to pěkně čvachtat a to je teprve ta správná konzistence. Je nutné dodržet tuto dobu mixování.

Poznámka

Jí se s opečeným toastovým chlebem. Výborné je ve spojení banánu.Jednu stranu chleba můžete potřít marmeládou a přiklopit druhou stranou namazanou arašídovým máslem. Nebo místo marmelády lze použít nutela (chutná to pak jako tyčinka snickers ) Výborné na výrobu arašídových sušenek. Využití je mnoho. Dobrou chuť

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Arašídové máslo

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Petr:No, myslím, že ani ty solené by nevadily.;-)

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    Ahojte, mohl bych se pozeptat proč musí být nesolené arašídy, když pak stějně sůl budu přidávat...:), jen mi to trošku vrtá hlavou..., ale asi to bude chutove jiné...dík

    Odpovědět

  • katerina515 katerina515

    tak jsem zkoušela vyrobit máslo a nenašla jsem doma žádný vhodný mixér, který by z toho máslo udělal máslo, arašídy se jen podrtily a začaly lepit na stěny mixéru :( poradil by mi někdo?

    Odpovědět

  • katerina515 katerina515

    Jo tak myslím, že dva dny u nás budou taky stačit a bude fuč tak to jdu vyzkoušet :) dám si ho na snídani, moc děkuji za rady :-)

    Odpovědět

  • JaneeS JaneeS(autor receptu)

    katerina515: Vydrží celkem dlouho. Pokud budeš mixovat poctivě až do té doby co se začne uvolňovat arašídový olej-(funguje jako konzervant+malinko soli) mě vydrželo měsíc bez problémů :) tak ať chutná

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    katerina515: Tak to já fakt nevím. U nás bylo pryč za 2 dny.

    Odpovědět

  • katerina515 katerina515

    Chtěla bych se zeptat jak dlouho máslo vydrží v lednici?

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Já si toho fakt nevšimla, díky za recept a díky Irisce, že mi dala odkaz;-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo