Arašídové máslo

JaneeS Kuchařka:

Ostatní 8 názorů

58

Suroviny

200 ml neosolených arašídů
l lžička soli
1 lžíce medu (javorového sirupu)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Arašídy vložíme do mixéru a mixujeme. Zpočátku se nám bude zdát, že z toho žádné máslo nebude, ale vydržíme a stále mixujeme. Celý proces mixování trvá kolem 10 minut.

  2. Až po 8 minutách se teprve začne uvolňovat arašídový olej a bude to pěkně čvachtat a to je teprve ta správná konzistence. Je nutné dodržet tuto dobu mixování.

Poznámka

Jí se s opečeným toastovým chlebem. Výborné je ve spojení banánu.Jednu stranu chleba můžete potřít marmeládou a přiklopit druhou stranou namazanou arašídovým máslem. Nebo místo marmelády lze použít nutela (chutná to pak jako tyčinka snickers ) Výborné na výrobu arašídových sušenek. Využití je mnoho. Dobrou chuť

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 28 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Arašídové máslo

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Petr:No, myslím, že ani ty solené by nevadily.;-)

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    Ahojte, mohl bych se pozeptat proč musí být nesolené arašídy, když pak stějně sůl budu přidávat...:), jen mi to trošku vrtá hlavou..., ale asi to bude chutove jiné...dík

    Odpovědět

  • katerina515 katerina515

    tak jsem zkoušela vyrobit máslo a nenašla jsem doma žádný vhodný mixér, který by z toho máslo udělal máslo, arašídy se jen podrtily a začaly lepit na stěny mixéru :( poradil by mi někdo?

    Odpovědět

  • katerina515 katerina515

    Jo tak myslím, že dva dny u nás budou taky stačit a bude fuč tak to jdu vyzkoušet :) dám si ho na snídani, moc děkuji za rady :-)

    Odpovědět

  • JaneeS JaneeS(autorka receptu)

    katerina515: Vydrží celkem dlouho. Pokud budeš mixovat poctivě až do té doby co se začne uvolňovat arašídový olej-(funguje jako konzervant+malinko soli) mě vydrželo měsíc bez problémů :) tak ať chutná

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    katerina515: Tak to já fakt nevím. U nás bylo pryč za 2 dny.

    Odpovědět

  • katerina515 katerina515

    Chtěla bych se zeptat jak dlouho máslo vydrží v lednici?

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Já si toho fakt nevšimla, díky za recept a díky Irisce, že mi dala odkaz;-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: arasidove maslo arašídové máslo recept recept na arašidové maslo arašídové máslo recepty výroba arašídového másla arašidové maslo použiti recepty z arašídového másla jak vyrobit arašídové máslo burákové máslo recept arašídové máslo výroba jak udelat arasidove maslo recept arašídové máslo jak použít arašídové máslo výroba burákového másla použití arašidového másla burakove maslo jak ho vyuzit recepty arašídové máslo recept z arašidoveho masla jak vyrobit burákové máslo burákové máslo použití

Zapomněl/a jsem heslo