Bůčková mortadela
Originální mortadela má svůj původ ve slunné Itálii. Zpravidla se tak nazývá výrobek, který je z vepřového masa. My v tomto receptu použijeme bůček nakrájený na drobné kostky a smíchaný s vajíčky. Směs pak uvaříme ve střívku v tlakovém hrnci.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 659 kJ / 2 548 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 128,26 g |
Tuky | 187,87 g |
Vláknina | 11,44 g |
Cholesterol | 1,53 g |
Sodík | 1,34 g |
Sůl | 2,45 g |
Sacharidy | 83,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na malinké kousky a v misce smícháme s ostatními surovinami.
Krok 2: Dáme do tlačenkového střeva a vaříme v normálním hrnci 2 hodiny, nebo v tlakovém hrnci na pařáčku 1 hodinu.
Krok 3: Podáváme teplou k obědu s bramborem a okurkovým salátem, nebo studenou s chlebem.
Zveřejněno 12. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůčková mortadela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AXk1
Moje poznámka
Bůčková mortadela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AXk1
Nejnovější recepty
Bábovka s tvarohovou náplní
Přidáno před 3 hodinami
Levná a rychlá buchta z remosky
Přidáno před 3 hodinami
Maďarské vepřové ragú
Přidáno před 3 hodinami
Karbanátky s mandlemi a zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s fíkem a olivou
Přidáno před 3 hodinami
Kološvárské zelí z remosky
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na camping salát, který nadchl Jana Krause: Těhotnej kuchař prozradil, v čem je kouzlo jeho receptu
Langoše z jogurtového těsta jsou v horkovzdušné fritéze hotové do 10 minut: Stojí pár korun a připravit je zvládne každý
Hitem kaváren je ube latte z fialových batátů. Chutná po oříšcích, voní květinami a spolehlivě povzbudí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chorvatská polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Zazie před 3 hodinami
Zelňačka (klasika)
esindler@seznam.cz před 3 hodinami
Řapíkatá polévka s pohankou
hana krausova před 4 hodinami
Krupicová kaše
Kattyy před 18 hodinami
Jablečné sušenky nejen na výlet
Merylas před 19 hodinami
Rychlý špekáčkový salát
Jan Nemec před 19 hodinami
Mléčná ovesná kaše
Merylas před 19 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem
Sahula před 20 hodinami
Pečené vepřové koleno
lunav1 před 21 hodinami
Tématické fráze:
mortadela,
mortadela recept,
domaci mortadela,
mortadela recepty,
co je mortadela,
recept na mortadelu,
recept mortadela,
práva mortadela recept,
domácí mortadela recept,
recepty mortadela,
domácí mortadela recepty,
mortadella,
recept na bůčkovou mortadelu,
co je to mortadela,
jak se dělá mortadela,
recept na domácí mortadelu,
martadela,
mortadela-recept,
vaříme domácí mortadelu,
kuřecí mortadela
Suroviny:
bůček,
vejce,
česnek,
vegeta papriková,
strouhanka
Komentáře (5)