Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 904 kJ / 4 040 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 98,12 g |
| Tuky | 211,74 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 1,59 g |
| Sodík | 625 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 431,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
Máslo utřeme s cukrem a přidáme postupně žloutky jeden po druhém, vždy dobře promícháme.
Do směsi přidáme tvaroh a důkladně promícháme. Krok 2: V jiné míse smícháme prosátou mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a levanduli.
Směs mouky postupně po částech zapracujeme do tvarohové směsi.
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a zlehka ho vmícháme do těsta.
Těsto vlijeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180ºC asi 40-50 minut. Propečení kontrolujeme špejlí.
Po upečení necháme bábovku 10 minut odpočinout ve formě, pak ji opatrně vyklopíme. Vychladlou bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem.
Máslo utřeme s cukrem a přidáme postupně žloutky jeden po druhém, vždy dobře promícháme.
Do směsi přidáme tvaroh a důkladně promícháme. Krok 2: V jiné míse smícháme prosátou mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a levanduli.
Směs mouky postupně po částech zapracujeme do tvarohové směsi.
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a zlehka ho vmícháme do těsta.
Těsto vlijeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180ºC asi 40-50 minut. Propečení kontrolujeme špejlí.
Po upečení necháme bábovku 10 minut odpočinout ve formě, pak ji opatrně vyklopíme. Vychladlou bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 13. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Levandulová bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9lA
Moje poznámka
Levandulová bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9lA
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 13 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 4 hodinami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 12 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 13 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 15 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 16 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 18 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 18 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 19 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 19 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 19 hodinami
Tématické fráze:
levandulová marmeláda,
levandulové cukroví,
lrvandulová bábovka,
tvarohová bábovka s levandulí,
babovka,
recept na levandulovou bábovku,
tvarohovo levandulová bábovka,
tvarohová bábovka s levandule,
levandolová bábovka,
levadulová bábovka,
levandulova avivaž recept,
levandulová tvarohová bábovka,
nejlepší levandulová bábovka,
levandulové recepty,
levandulove mydlo recept,
levandolová bábovka,
domácí levandulové mýdlo,
levandulova buchta,
levanduliva babovka recept,
babovka s.levandule
Suroviny:
cukr,
máslo,
vejce,
tvaroh měkký,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
máslo,
strouhanka,
cukr moučkový
Komentáře (24)
Radim: Až dodnes jsem nevěděl že levandule obsahuje škrob
Ale kdybys chtěl začít postupně, abys získal lepší představu, zkus se zakousnout do bábovky v čerstvě povlečených peřinách
Mimochodem, já třeba před lety několik sezon dělala pečené brambory v troubě s levandulovými lístky v domnění, že jde o rozmarýn. A jak nám šmakovalo
srettka:
Ivča: jak uvádí magdalenka
levandulová bábovka? to je hodně zvláštní. člověk by to viděl spíš v mýdle, či šamponu. Jak to chutná? Nebo to má jen jemný nádech levandule? Jestli je to dobrý, tak mě napadlo jako domácí vanilkový cukr, udělat si třeba levandulový. Pak jím ozvláštnit pečení.