Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampionová polévka s Hermelínem a tymiánem

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aadulka aadulka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 026 kJ /
962 kcal
Bílkoviny36,01 g
Tuky68,59 g
Vláknina9,74 g
Cholesterol 224 mg
Sodík 1,37 g
Sůl4,00 g
Sacharidy47,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci si rozpustíme máslo, přidáme cibuli, česnek, tymián a asi 3 minuty smažíme. Poté přidáme žampiony a necháme je, aby pustily trochu vodu. Krok 2: Přilijeme vodu s masoxem nebo vývar, worcester a bobkový list. Pozvolna vaříme 20 minut. Polévku rozmixujeme. Krok 3: Do smetany přidáme mouku, promícháme a vlijeme ji do polévky. Přidáme Hermelín a necháme ještě 10 minut povařit. Polévku ještě jednou rozmixujeme.

Zveřejněno 25. 8. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionová polévka s Hermelínem a tymiánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D7K5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionová polévka s Hermelínem a tymiánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D7K5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Já tedy dělám žampionovou polévku úplně jinak, ale ani tahle nemusí být špatná. Asi jí zkusím.

Tématické fráze:
tncz nova, žampionová polévka, recept na žampiony vodu polevku

Suroviny:
žampióny, cibule, česnek, máslo, voda, masox, omáčka worcesterová, tymián sušený, bobkový list, smetana, mouka hladká, sýr hermelín, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu