Žampionová polévka s hermelínem a tymiánem

aadulka Kuchařka: aadulka

Polévky 2 názory

Suroviny

400 g žampionů na plátky
1 velká cibule na kostičky
3 stroužky česneku nadrobno
2 lžíce másla
1 l vody
masox nebo zeleninový vývar
1 lžíce worcestru
2 lžičky sušeného tymiánu
1 bobkový list
1 kelímek smetany
2 lžíce hladké mouky
1 hermelín (100g) na plátky
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci si rozpustíme máslo, přidáme cibuli, česnek, tymián a asi 3 minuty smažíme. Poté přidáme žampiony a necháme je, aby pustily trochu vodu.

  2. Přilijeme vodu s masoxem nebo vývar, worcester a bobkový list. Pozvolna vaříme 20 minut. Polévku rozmixujeme.

  3. Do smetany přidáme mouku, promícháme a vlijeme ji do polévky. Přidáme hermelín a necháme ještě 10 minut povařit. Polévku ještě jednou rozmixujeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Žampionová polévka s hermelínem a tymiánem

Tématické fráze: tncz nova recept na žampiony vodu polevku

Zapomněl/a jsem heslo