Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačkový koláč s makovou posýpkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zizalka zizalka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 851 kJ /
3 788 kcal
Bílkoviny80,64 g
Tuky167,86 g
Vláknina30,10 g
Cholesterol 1,13 g
Sodík 712 mg
Sůl1,81 g
Sacharidy473,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smetanu vyšleháme do polotuha a za stálého míchání přisypeme všechen cukr, pak jeden po druhém vmícháme žloutky. Postupně zapracujeme mouku s práškem do pečiva i mléko. Krok 2: Bílky vyšleháme na tuhý sníh a zlehka je spolu s mandlemi vmícháme do těsta. Krok 3: Těsto rozetřeme na menší plech vyložený pečícím papírem a bohatě poklademe ovocem. Vložíme do trouby předehřáté na 170°C a pečeme asi 15 minut. Krok 4: Mezitím prsty propracujeme všechny přísady na drobenku a posypeme jí povrch předpečeného koláče. Krok 5: Pečeme dalších 15-20 minut, dokud do středu zapíchnutá špejle nevyjde suchá. Krok 6: Koláč necháme zchladnout na plechu a nakrájíme na řezy.

Zveřejněno 15. 9. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RrAV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RrAV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Ta maková drobenka vypadá zajímavě, díky za nápad. :-)

Irule: Děkuji :-K určitě ji zkus a dej vědět jak dopadla ;-)

Eva: S vločkami byla určitě výborná :yes: u nás taky zmizela kosmickou rychlosti :-))

Buchta vyzkoušena ,měla jsem jen švestky a drobenku jsem udělala z dvojité dávky a místo strouhanky jsem použila ovesné vločky ;-) celkem rychle se po ní zaprášilo :-D

:yes::yes::yes: tak ten vypadá úžasně :-p:-p, určitě vyzkouším :-K

Tématické fráze:
švestky se šlehačkou, maková posypka na koláčky, maková buchta se šlehačkou, posypka na buchtu maková, kolac se slehacky, švestkový koláč se šlehačkou, kolac se svestkami a šlehačkou, koláč šlehačka švestky, maková posypka na švestkový koláč, nejlepší ovocný slehackovy kolac, slehackovy kolac, slehackovy kolac s ovocem recept video

Suroviny:
vejce, smetana ke šlehání, cukr, cukr vanilkový, mouka hladká, mandle mleté, prášek do pečiva, mléko, hruška, švestky, máslo, strouhanka, mák mletý, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu