Podmáslové vdolky s posýpkou

cathleen Kuchařka: cathleen

Moučníky , Kynuté 4 názory

Suroviny

Na omládek:
100 g vody
lžičku sladěnky
15-18 g čerstvého droždí
130 g hladké mouky
Dále do těsta:
150 g podmáslí
žloutek
50 g másla
50 g cukru
370-380 g hladké mouky
špetka soli
vejce na potření
posýpka
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Umícháme omládek a necháme ho hodinu kynout.

  2. K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které necháme 60-90 minut vykynout. Během té doby ho jednou nebo dvkrát promísíme.

  3. Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na dílky (9-12). Z každého uděláme bulku, z ní pak na prst nízkou "placku" - všechny uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií vykynout.

  4. Po vykynutí všechny potřeme vejcem, posypeme posýpkou a upečeme ve vyhřáté troubě (190°C/asi 20 minut).
    Vychladlé pocukrujeme.

Poznámka

Pokud nechcete načínat na potírání další vejce, můžete potřít zbylým bílkem - pečivo pak ale bude hůř chytat barvu.

Další moje recepty najdete na Pekárnománii -> http://www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 282 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Podmáslové vdolky s posýpkou

Tématické fráze: zdravé vdolky recepty s podmáslím pečené bulky na vdolky vdolek s posýpkou pernikova posypka podmáslové koblížky zdrava podmaslova tvarohová buchta vdolky zdravě zdravý tvarohový vdolek vdolky postup staročeská posypka recepty staročeská posypka recept donuts lite těsto zdrava podmaslova buchta

Zapomněl/a jsem heslo