Podmáslové vdolky s posýpkou
Podmáslové vdolky jsou jemné a vláčné. Ideální pro víkendové pečení, kdy máte trochu více času na přípravu, protože ta skvělá chuť doma vyrobeného voňavého pečiva ke kávě nebo snídani, za to stojí.
Suroviny pro 1 dávka
9-12 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 466 kJ / 2 501 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,20 g |
Tuky | 54,27 g |
Vláknina | 16,47 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 139 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 427,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Umícháme omládek a necháme ho hodinu kynout.
Krok 2: K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které necháme 60-90 minut vykynout. Během té doby ho jednou nebo dvakrát promísíme.
Krok 3: Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na dílky (9-12). Z každého uděláme bulku, z ní pak na prst nízkou "placku". Všechny uložíme na plech s pečicím papírem nebo fólií a necháme vykynout.
Krok 4: Po vykynutí všechny potřeme vejcem, posypeme posýpkou a upečeme ve vyhřáté troubě (190 °C asi 20 minut).
Krok 5: Vychladlé pocukrujeme.
Zveřejněno 11. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podmáslové vdolky s posýpkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LzyD
Moje poznámka
Podmáslové vdolky s posýpkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LzyD
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 2 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 3 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 3 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 22 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková polévka - sváteční
MartinaJonakova před 8 minutami
Hrníčková bábovka
Ajisek před 13 minutami
Řecké Souvlaki
Jan Nemec před 14 minutami
Odpalované těsto na ovocné knedlíky, trochu jiné
Nadatode před 22 minutami
Pizza ze sušeného droždí
vikisubrtova2710 před 2 hodinami
Bábovka z pomazánkového másla
nelinka62 před 2 hodinami
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 6 hodinami
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 6 hodinami
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 13 hodinami
Tématické fráze:
zdravé vdolky,
zdravé vdolky recept,
podmáslové koblížky,
recepty s podmáslím,
pečené bulky na vdolky,
vdolek s posýpkou,
pernikova posypka,
potírání vdolku,
vdolek s podmáslím nekynuté,
podmáslové muffiny,
vdolky s podmáslím recept,
podmaslové placky,
recept na vdolky,
pernikova posypka recept,
nekynute podmaslove vdolky,
zdrava podmaslova tvarohová buchta,
vdolky zdravě,
zdravý tvarohový vdolek,
vdolky postup,
staročeská posypka recepty
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí čerstvé,
mouka hladká,
podmáslí,
žloutek,
máslo,
cukr,
mouka hladká,
sůl,
vejce,
posýpka
Komentáře (5)
http://www.pekarnomanie.cz/sladove-vytazky-sladenk...