Postup přípravy
Krok 1: Banány oloupeme a v menším množství vody (ne zcela ponořené) rozvaříme doměkka.
Krok 2: Rozmixujeme ponorným mixérem a tuto hustší hmotu odvážíme (na 1 kg rozvaru přidáme 180 g cukru a asi 3 g kyseliny citrónové).
Krok 3: Dobře rozpustíme, naplníme do klasických zavařovaček a zavaříme (80-90°C/40 minut). Po otevření naředíme podle chuti.
Zveřejněno 24. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Banánový džus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GXGL
Moje poznámka
Banánový džus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GXGL
Nejnovější recepty
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno před 9 hodinami
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 11 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 15 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 17 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Žampionovo-bramborová polévka
xSarka před 9 minutami
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 9 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 10 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 10 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 12 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 13 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 13 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 13 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 13 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 14 hodinami
Tématické fráze:
domaci bananovy dzus,
bananovy juice,
džus z meruněk,
bananovej džus,
banánový jujce,
domácí džus z meruněk,
domaci dzus,
džus v akci,
banaovy dzus,
domaci dzusy,
recepty banànový džus,
pomerančovo bananovy džus,
ostruzinovy dzus,
banan džus vyroba,
vyroba domácího džusu z meruněk,
banánovo broskvový džus,
jak udelat bananovy jujce,
džus z banánu),
domácí banánový juice,
domaci džus s bananu
Suroviny:
banán,
cukr,
kyselina citronová
Komentáře (12)
Martin
Tyhle domácí džusy beru jako vítaný zdroj vlákniny - dostaneš do sebe vlastně celé ovoce, pokud naředíš, tak spoustu další vody (pitný režim), a vedle koupených džusů je tady určitě míň cukru.....(a bez další chemie).
Ale džus je fakt dobrý
Ivo, teď mě napadlo, že by to bylo výborné i v kombinaci s červeným rybízem, co myslíš - mé chuťové buňky nadšeně souhlasej a mám ho díky sousedce docela dost