Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaové hvězdičky s kokosovým krémem a žloutkovou polevou

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Doba přípravy 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

10 min (10 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: cca 60 kousků

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 578 kJ /
7 069 kcal
Bílkoviny74,17 g
Tuky418,44 g
Vláknina37,60 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 463 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy701,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, cukrů, ořechů, Hery a vajec vypracujeme hladké těsto a dáme je do fólie odpočinout do lednice. Pak těsto vyválíme na cca 2 mm tloušťku a vykrajujeme různé tvary. Krok 2: Dáme na plech a v předehřáté troubě pečeme 8-10 minut na 200°C. Krok 3: Na krém si připravíme všechny ingredience předem asi 1 hodinu ven z lednice, aby měly stejnou teplotu. Vyšleháme máslo s cukrem do pěny a přidáme rozpuštěnou, ale vychladlou čokoládu. Vše šleháme do spojení. Krok 4: Pak po kapkách přidáme rum a nakonec vmícháme vařečkou kokos. Hvězdičky, popřípadě jiné tvary poslepujeme krémem. Krok 5: Žloutky s cukrem šleháme do pěny a nakonec přišleháme i rum. Každou hvězdičku jednou stranou namočíme do žloutkové polevy a poklademe čistou stranou na desku, kde je necháme zaschnout. Krok 6: Můžeme ještě ozdobit, pokud je poleva vlhká podle vlastní fantazie.

Zveřejněno 3. 12. 2013

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj Pošli recept paní Zuzana Švestková

Recept byl strašně špatně napsán a musela jsem si jej upravit. Nebylo rozepsáno, co patří do krému, co do těsta, do krému bylo napsáno minimum másla a hodně kokosu a taky bílek, který nebyl v surovinách vůbec uveden. Ufff, to jsem si dala! :-D Nicméně, výsledek je skvělý. Upozorňuji, že těsto před válením více pomoučníme a raději vyválíme menší pláty tak 20x20 cm, lépe se s ním pak pracuje a netrhá se tolik.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w5V1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w5V1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (68)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Irule: Já děkuji :-)

Jana Remkova:povedlo, obava z polohrubé
mouky byla zbytečná. Dcera má dnes narozeniny a má tu spolužáky. Spořádali to všechno i ty kokosové hvězdy - v našem případe tučňáky :-). Díky moc ;-) :-p:-K

Irule: Ty brďo, kdybys viděla, s jakou hrůzou jsem hledala tvé foto :-D.. Že se to třeba nepovedlo! Ale koukám, krásné fotky, takže to dopadlo dobře. :-D Uffff! :-D Děkuji, Irčo :-)

:yes: skvělé Jani, díky moc :-p:-K

Irule:Mohu jen konstatovat ! To si někdo žije, jako ... v žitě ! :-ODomácí čerstvá vajíčka !:-O Beru nazpátek ,moje poznámka byla neužitečná !;-(:yes:

Veronika.Hrozna: dívala jsem se, pěkný jsou všechny fotky :yes:, tak snad taky pak přidám foto a slepice máme na dvoře, tak to snad nebude problém ;-):-))

Irule: Ještě mrkni na moje foto z jedný dávky je jen ten porcelánový tácek.Jestli ti to teda bude stačit! A na polevu si sežeň domácí vajíčka,ale opravdické domácí ,jinak to budeš mít bílé jako já tu polevu.Nebo přibarvit žloutky !:-)

Veronika.Hrozna::-p;-)

Veronika.Hrozna::-)):-)) dám na radu, pak napíšu jak to dopadlo ;-)

Irule:Dělala jsem z polohrubé,nic se nelámalo ! Kdyby jo,tak to napíšu.;-) Doporučuji péci dvě dávky. Je toho málo.:-p

Irule: No, já to určitě dělala z polohrubé, ale myslím si, že ta hladká by nevadila. Mi se to nelámalo;-)

Jani zaráží mě ta polohrubá mouka, já mám v receptech na cukroví jen hladkou. Opravdu tam má být, neláme se to potom? Díky za radu ;-):-)
Chtěla bych to vyzkoušet, dcera má narozeniny a má ráda vše kokosové.

Masula: Jsem na tom stejně. Už mám napečeno a pořád nacházím krásné cukroví, které bych ještě chtěla. Ale dost. Ani mi, ani příteli to moc neprospěje;-)

Tento recept se mi moc líbí:yes:,škoda že mi nešel delší dobu internet:-(,už mám napečeno,ale příležitostně ho určitě vyzkouším;-):-K

Jana Remkova:Nechci být,zlomyslná,ale někdo se tady chvástal,kolik má napečeno.Jenom abys nedopadla ,jako já! :-(

Tématické fráze:
rychlá žloutková poleva, kakaové hvězdičky, kokosové řezy se žloutkovou polevou, hvězdičky, top recepty čokoládové hvězdičky s kokosovým s krémem, cukroví s kokosovým kremem, kakaové hvězdičky recepty, kakaove hvězdičky cukrovi, ořechové hvězdičky s citronovou polevou, ořechové kolečka se žloutkovou polevou, se žloutkovou polevou, kávové hvězdičky s kokosovým krémem, skvela kakaova kolecka s kremem, čokoladove hvezdicky s kokosovym kremem, žloutková poleva na moučníky, kokosove hvězdy, kakaove hvezdi, keksi s citronovou polevou, žloutková poleva, kakaove hvezdicky recept

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, kakao, ořechy mleté, cukr vanilkový, tuk hera, vejce, žloutek, kokos, cukr, máslo, čokoláda na vaření, rum, cukr moučkový, žloutek, rum

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu