Marokánky III - cukroví
Recept na marokánky je ve své podstatě velmi jednoduchý a můžete jej upravit podle své chuti a domácích zásob ořechů a sušeného nebo kandovaného ovoce. Můžete, ale není nutné, nakonec zdobit čokoládou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 650 kJ / 2 067 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,82 g |
Tuky | 126,39 g |
Vláknina | 12,92 g |
Cholesterol | 270 mg |
Sodík | 110 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 190,21 g |
Postup přípravy
Plechy vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Mléko, cukr, máslo a mouku smícháme, dáme na plotýnku a povaříme asi minutu. Přidáme mandle pokrájené na větší kusy, kandované ovoce a odstavíme z ohně. Krok 3: Směs dáme do chladu vystydnout (nejlépe přes noc), aby bylo máslo ztuhlé. Lépe se pak tvarují. Krok 4: Na plech s pečicím papírem tvoříme malé hromádky, které vidličkou máčenou ve studené vodě, upravujeme na ploché placičky. Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C, až začnou okraje zlátnout, ale hlídáme, aby se nepřipálily. Studené z jedné strany mažeme čokoládou.
Zveřejněno 8. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marokánky III - cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VAQ9
Moje poznámka
Marokánky III - cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VAQ9
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 18 minutami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 9 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 9 hodinami
Cuketový sachr
Přidáno před 18 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno 2. 9. 2025 21:12:57
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Utopenci - nejlepší co známe
Slavista62 před 45 minutami
Kuřecí nudličky na pivu a balsamiku
Wokurky před 1 hodinou
Pečené plněné papriky
Adrienalis před 2 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
Sahula před 8 hodinami
Pečená švestková povidla
Petik05 před 8 hodinami
Belgické vafle
ne.honzula12 před 11 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 12 hodinami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 12 hodinami
Domácí kečup
Mistrova před 13 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 14 hodinami
Tématické fráze:
marokánky placičky ze smetany,
marokánky recept,
marokánky ze slehacky,
vyborne marokánky,
jak dlouho péct marokánky,
marokanky,
marokánky ze salka,
jak dlouho se pečou marokánky,
jak péct marokánky,
ořechové marokánky,
kdy péct marokánky,
tvrdé marokánky,
dobré marokánky,
rychlé marokánky,
marokánky se smetanou,
cukroví marokánky,
na kolik stupnů péct marokánky,
marokánky recept se smetanou,
na kolik se pečou marokánky,
marokánky tvrdé
Suroviny:
mléko,
cukr krupice,
máslo,
mouka hladká,
mandle,
ovoce kandované,
čokoláda mléčná
Komentáře (64)
Tady jsem ale objevila skvělou fintu s "rozplacatěním" namočenou vidličkou. Že mě to dříve nikdy nenapadlo.
Ale zjistila jsem že když dám z chladu jakékoli cukroví na stůl doma na talíř, nebo podnos, tak je suchý a tvrdý a vůbec mi nechutná.
Pak jsem si nandala do práce do dozy s víčkem a po těch čtyřech hodinách v krabičce a v pokojové teplotě, to krásně změklo a zvlhlo. Moc dobré cukrovíčko. Mluvím o jakémkoli cukroví.
Tak letos jen cukroví v dóze a nikde jinde
Bodík jse dala již vloni, dnes tedy jen děkuji
Už nebudu hledat ani zkoušet jiný recept, dík moc. Voní po celém baráku
Marybar, opravdu je to tak jak píše Marunda, drž se receptu a budeš vidět tu mňamku
Jo dala jsem tam ještě vlašáky,mimo ty mandle-jééé já už mám na ně zase chuť-jdu od nich pryč