Paštika z dýně
Dýňová paštika je lahodná pomazánka vhodná na topinky či kanapky, ale lze ji použít i jako dochucovalo do polévek, omáček, rýže či do míchaných vajíček. Pokrmům navíc dodá krásnou barvu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 549 kJ / 2 282 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,38 g |
Tuky | 248,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 607 mg |
Sodík | 37 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 7,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dýni očistěte, rozřízněte napůl a odstraňte semínka. Poté nakrájejte na kostky.
Krok 2: Na pánvi na středním ohni rozehřejte sádlo a dýni na něm opékejte, dokud mírně nezezlátne. Neměla by zhnědnout.
Krok 3: Ke konci přidejte najemno nasekanou cibulku a chvíli ji restujte dosklovata. Také by neměla zhnědnout.
Krok 4: Ztlumte oheň na minimum a přidejte máslo, koření a sůl. Nejlépe zakryté pokličkou pak nechte dýni úplně změknout. Trvá to asi půl hodiny, můžete přidat trošku vody. Pravidelně kontrolujte, aby se dýně nepřichytila.
Krok 5: Jakmile je dýně měkká, hrnec odstavte a směs rozmixujte v robotu, nebo tyčovým mixerem. Buďte opatrní, pokrm je horky!
Krok 6: Jemný krém nechejte vychladnout a uchovejte v zakryté misce v lednici.
Zveřejněno 17. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paštika z dýně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zN28
Moje poznámka
Paštika z dýně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zN28
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 11 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 3 hodinami
Krenex
dragomirac před 5 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 5 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 5 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 6 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 6 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 6 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 7 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 7 hodinami
Tématické fráze:
paštika z dýně,
jak uchovat dýni,
pastika z dyne hokaido,
jak uchovat dýni hokaido,
jak uchovat dýně,
jak uchovat hokaido,
dýňová paštika,
paštika z hokaido recept,
jak uchovat dyne hokaido,
jak uchovat nakrojenou dýni,
vodníd dýně recept,
paštika hokaido,
paštika z máslové dýně recepty,
paštika s dýní,
recepty z dyně,
hokaido pastika,
-domaci paštika recept,
paštika z dýně recept,
domácí paštika z dýně hokaido,
paštka z z dýně
Suroviny:
dýně hokkaido,
sádlo husí,
máslo,
cibule,
koření nové koření mleté,
ořech muškátový,
skořice mletá,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (5)