Třené buchty
Když se řekne třené těsto, jako první se člověku vybaví tradiční mramorová bábovka. Ale co takhle udělat z třeného těsta kynuté buchty. Že to zní bláznivě? Možná, ale až je ochutnáte, už nebudete chtít jiné.
Suroviny
Porce: 33 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 792 kJ / 3 774 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,65 g |
Tuky | 191,17 g |
Vláknina | 15,92 g |
Cholesterol | 1,12 g |
Sodík | 315 mg |
Sůl | 0,76 g |
Sacharidy | 429,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozmícháme tuk s cukrem a postupně po jednom přidáváme žloutky a třeme, až hmota zbělá.
Krok 2: Do mísy prosejeme mouku, osolíme a přidáme citronovou kůru.
Krok 3: Do mouky uděláme důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, zalijeme vlahým mlékem a posypeme cukrem.
Krok 4: Když droždí vzejde, začneme přimíchávat mouku společně se žloutkovým tukem. Vymícháme hladké těsto, které necháme asi půl hodiny v teple vykynout.
Krok 5: Pak tvoříme buchty, které plníme libovolnou náplní.
Krok 6: Při vkládání do pekáče hojně promazáváme ze všech stran rozpuštěným máslem a klademe 1/2 cm od sebe.
Krok 7: Hotové necháme asi 20 min znovu kynout, pak pečeme v mírně předehřáté troubě na 150 °C asi 20 min dorůžova.
Zveřejněno 5. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Třené buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K17G
Moje poznámka
Třené buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K17G
Nejnovější recepty
Tilápie s vaječnou omeletou a čínským zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Jogurtová stracciatellová bábovka s banány
Přidáno před 6 hodinami
Rajčatový salát s perlovou mozzarellou, balzamikem a bazalkou
Přidáno před 7 hodinami
Grilovaná prsíčka s pikantní omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Opečený proteinový chlebík s tuňákem
Přidáno před 7 hodinami
Letní nudlový salát s arašídovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč s jahodami a pudinkem
Terina309 před 38 minutami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa před 45 minutami
Margotková kolečka
MarcelaPa před 48 minutami
Topinka "SPECIÁL"
MarcelaPa před 51 minutami
Třešňový nákyp
evoule před 3 hodinami
Hermelín v pyžamu
Sahula před 3 hodinami
Smažené pirohy s kuřecím masem
Sahula před 4 hodinami
Jahodové knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta
Sahula před 4 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
dejna před 6 hodinami
Tématické fráze:
trena buchta s ovocem,
trena buchta s tvarohem,
recept na třenou buchtu,
třené těsto,
buchta ze žloutků,
třené moučníky,
buchta,
třené kynuté těsto,
třená buchta z hery,
třené těsto na koláč,
trenabuchta,
třené těsto recept,
trena buchta s kremem,
buchty z třeného těsta,
třená tvarohová buchta,
třené kynuté buchty,
kynuté těsto na buchtu,
buchta z třeného těsta,
třeba buchta,
buchta jen ze zloutku
Suroviny:
mouka polohrubá,
tuk hera,
žloutek,
cukr moučkový,
mléko,
kvasnice,
cukr vanilkový,
sůl,
kůra citronová,
máslo
Komentáře (38)
www.toprecepty.cz/recept/38310-tvarohove-rezy-velmi-stavnate/
neskutečná delikatesa..jinou nápln už dělat nebudu,o těstu ani nemluvě..
Chyba není v receptu! A že těch žloutků je tam požehnaně..., inu jako ve "třeném"
Já dávám na kilo mouky 2 žl. a ta moje frfle, že je to jak z cukrárny...
"150 °C asi 20 min do růžova"
Hmmm, vyzkouším. Peču 175°C asi 20 min do růžova
Tak máslo se tře v tuhém stavu (tuhost asi tak, jako když si mažete máslo na chleba). Těsto jsem nezkoušela použít na něco jiného. Možná koláče by šly, ale nevím, po upečení je to tak nadýchané, menší tvary by ale šly.
Jen mám ještě dotaz - to máslo se musí rozpustit když se míchá s tím cukrem a žloutky, nebo se tře v tuhém stavu? Já jsem si ho povolila v mikrovlnce, snad jsem nic nezkazila.
A ještě prosím tě co se z tohoto těsta dá ještě udělat?
Buchta je králem všech dobrot, a měl jsem ji naposled snad někdy kolem roku 1975.Vzpomínám na ten den se slzou v oku. Tak dnes, vstříc tomhle jednoduchému receptu, protože v jednoduchosti je krása, tak dnes slavnostně přísahám, že buchty upeču. Už se není na co vymlouvat, času jako čerstvý důchdce mám dost, recpt is obrázkem, mimochodem nádherným, je přede mnou . Děkuju.