Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 499 kJ / 2 031 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,02 g |
Tuky | 115,78 g |
Vláknina | 20,50 g |
Cholesterol | 64 mg |
Sodík | 181 mg |
Sůl | 0,33 g |
Sacharidy | 189,80 g |
Postup přípravy
Jablka naklademe doprostřed těsta, posypeme strouhankovou směsí a zabalíme. Těsně před vložením do trouby štrůdl zlehka postříkáme studenou vodou. Těsto pak bude křupavější a bude lépe listovat, než pokud ho potřeme vejcem nebo máslem. Pečeme dozlatova.
Zveřejněno 25. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrúdl s opilými jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D2NB
Moje poznámka
Štrúdl s opilými jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D2NB
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 35 minutami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 11 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 15 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 19 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 41 minutami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 42 minutami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 13 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 15 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 15 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 16 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 16 hodinami
Tématické fráze:
bavorský strůdl,
štrůdl s rumem,
jablečné záviny s rumem,
bavorsky štrůdl recept,
hana mochopulu jablečný štrúdl,
těsto na štrůdl s rumem,
recepty na štrůdl,
štrudl s s rumem,
štrudl z jablkama,
zkaramelizovat jablka na strudl,
strouhana jablka s rumem,
jablečná náplň do štrůdlu,
bavorský štrůdl jablečný,
badyán do štrůdlu,
jablečná strudl,
náplň do štrůdlu jablečná,
hana michopulu štrůdl,
bavorsy strudl,
babovka s hnědým rumem,
bavorsky strudel
Suroviny:
těsto listové,
jablko,
rum,
rozinky,
máslo,
cukr hnědý,
perníčky rumové,
skořice,
koření hřebíček,
badyán
Komentáře (6)