Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štrúdl s opilými hruškami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby chlazení

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Štrúdl je v české kuchyni velmi oblíbený. Tenké těsto plněné šťavnatou náplní chutná skvěle. Místo jablečné náplně tentokrát štrúdl naplníme džemem a dušenými hruškami ochucenými ořechy, kokosem, rumem a skořicí.

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 724 kJ /
3 280 kcal
Bílkoviny48,82 g
Tuky124,40 g
Vláknina45,90 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 438 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy447,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na vál prosejeme mouku, do důlku přilijeme vodu, olej, rozpuštěné máslo a ocet a přidáme sůl. Vypracujeme tužší těsto, ze kterého uděláme kouli, těsto přendáme do misky a necháme přes noc odpočinout. Krok 2: Mezitím připravíme náplň. Nakrájené hrušky chvíli podusíme s cukrem a necháme vychladnout, do vychladlé směsi přidáme další uvedené ingredience. Podle potřeby směs zahustíme strouhankou. Krok 3: Vymažeme plech a troubu včas rozpálíme na 180 °C. Krok 4: Těsto rozválíme na utěrce dotenka, potřeme nejprve džemem, poté naneseme náplň, závin pevně zavineme, konce dobře stiskneme, přendáme na plech a potřeme máslem. Krok 5: Pečeme dozlatova.

TIP: Další hruškové moučníky

Zveřejněno 26. 9. 2024 08:00

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štrúdl s opilými hruškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERP5Y

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štrúdl s opilými hruškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERP5Y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, voda, olej, máslo, sůl, ocet, hruška, cukr moučkový, citron, ořechy strouhané, kokos strouhaný, rum, skořice, strouhanka, višňový džem, tuk

Přidat fotografie receptu