Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 393 kJ / 1 767 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,00 g |
Tuky | 63,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 1,40 g |
Sůl | 3,20 g |
Sacharidy | 180,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vše zpracujeme dohromady na hmotu podobnou pastelíně. Pokud lepí, přidáme prosátý moučkový cukr.
Krok 2: Barvit můžeme přidáním potravinářské barvy s kapkou vody. Použijeme na potahování dortů, výrobu kytiček, lístečků atd. Je možno ho uchovat v chladničce dobře zabalený v potravinářské folii. Pokud přece jen časem velmi ztuhne, stačí ho nastrouhat, jen si navlhčit ruce a znovu zpracovat.
Zveřejněno 30. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marcipán ze Salka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDnk
Moje poznámka
Marcipán ze Salka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDnk
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Mrkvová pomazánka s vajíčkem a sýrem
Přidáno před 1 hodinou
Škvarková pomazánka s vajíčkem a okurkou
Přidáno před 1 hodinou
Pomazánka z matjesů à la losos s koprem
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí maso se sušenými rajčaty a brokolicí se smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Nepečený borůvkový dezert
Přidáno před 11 hodinami
Vláčný kávový koláč s hruškou
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špecle s kuřecí směsí
Lenkaurbanek@seznam.cz před 14 minutami
Ovocné tvarohové knedlíky
Katkabi před 15 minutami
Nadýchané citronovo-ricottové lívance
horas před 19 minutami
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
AndreaAbb před 1 hodinou
Hraběnčiny řezy se švestkami
m.lumicek před 2 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou
Ronik před 3 hodinami
Muffiny s višňovou marmeládou
Iliis před 3 hodinami
Cuketový bramborák
albatevi před 3 hodinami
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
Pavlinaa před 4 hodinami
Tématické fráze:
výroba marcipánu,
marcipán recept,
recept na marcipán,
výroba marcipánu recept,
nepravý marcipán,
recept na výrobu potahovaného marcipánu,
recept na výrobu marcipánu,
potahovani dortu marcipanem,
cukroví z marcipánu,
cukroví ze salka,
marcipán výroba,
výroba marcipánových kytiček,
čím obarvit marcipán,
potahování dortu marcipánem video,
myš z marcipánu,
vaření salka,
marcipánové cukroví,
recept marcipán,
recepty na marcipán,
domaci vyroba marcipanu
Suroviny:
mléko sušené,
salko,
olej,
tresť mandlová sladká,
voda
Komentáře (39)
pravý marcipán je z mandlí a cukru, podíl mandlí nejméně 25% chuťově nám chutná spíš ta mléčná hmota
Potahuji úplně poprvé a tak bych to nerada pokazila.
Děkuj za odpověď.
http://www.toprecepty.cz/recept/3224-pravy-marcipa...