Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 774 kJ / 4 487 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,85 g |
Tuky | 217,56 g |
Vláknina | 28,08 g |
Cholesterol | 438 mg |
Sodík | 181 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 497,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké a zapneme program Těsto.
Krok 2: Hotové propracujeme, vyválíme na obdélník, potřeme prochladlou náplní (dala jsem jí asi 2/3 - 3/4, zbytek mám v lednici, třeba na pár buchtiček). Vzniklému krátkému závinu uzavřeme konce a celý jej podélně rozřízneme a obě části zamotáme do copu.
Krok 3: Tento cop pak můžeme nechat nakynout na plechu a potřený vejcem upéct ve vyhřáté troubě (vypadá nádherně) nebo - jako jsem udělala já - jej hned po zavinutí opatrně urovnat v pečící nádobě od pekárny, tam nechat nakynout a tam i upéct (program Pečení, stačí 40 minut).
Zveřejněno 25. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechový cop
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lx56
Moje poznámka
Ořechový cop
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lx56
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 2 hodinami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Karpatské lečo
Přidáno 3. 8. 2025 13:00:03
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno 3. 8. 2025 10:37:11
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno 3. 8. 2025 09:04:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Žampionový guláš s cuketou
hifiklub před 1 hodinou
Čočková polévka s párkem
Janet.P před 1 hodinou
Perník z cukety
Pechova.veronika84 před 1 hodinou
Cuketové bramboráky
Pechova.veronika84 před 1 hodinou
Jednoduchá domácí zmrzlina
rybarka007 před 2 hodinami
Cuketový perník
Boxiska před 2 hodinami
Cukeťák na plechu
Simona Maskova před 2 hodinami
Bramboračka
Kajkajak před 3 hodinami
Pizza ze sušeného droždí
Mlateli před 3 hodinami
Tématické fráze:
ořechový cop,
snídaně s novou recepty,
kynutý ořechový cop,
orechový štrůdl,
ořechový závin z domácí pekárny,
vánoční ořechovy cop,
pečený cop,
cop,
recept na ořechovy cop,
ořechový cop recept,
jak upect babovku,
jak upect piškot,
makový cop,
ořechový,
recept ořechový cop,
štrůdl z domácí pekárny,
cop s ořechy,
ořechový závin domácí pekárna,
recept cop,
recepty domácí pekárna ořechový cop
Suroviny:
voda,
cukr,
cukr vanilkový,
tuk hera,
žloutek,
sůl,
mouka hladká,
droždí,
ořechy,
mléko,
piškoty,
rum,
med,
cukr,
bílek
Komentáře (43)
https://www.toprecepty.cz/recept/46172-ceska-makov...
Dle apetitu mých strávníků určitě ano. Zadělala jsem hned dvojitou dávku. Z poloviny byl cop a z druhé části jsem chtěla udělat rohlíčky, ale vyšly z toho takové buchtičky - kluci balili se mnou
jo ... máš pravdu ... těsto zadělávané vodou je mnohem lehčí a chutnější než z mléka.