Maminčiny medové řezy
Výborné medové řezy z tenkých plátů těsta potřených jemným pudinkovým krémem a rybízovou marmeládou vám jistě zachutnají. Na povrchu je ještě potřete citronovou polevou a počkejte jeden až dva dny, až se odleží.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 32 181 kJ / 7 691 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 96,51 g | 
| Tuky | 297,27 g | 
| Vláknina | 15,40 g | 
| Cholesterol | 1,75 g | 
| Sodík | 3,68 g | 
| Sůl | 0,83 g | 
| Sacharidy | 1 149,82 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
	Krok 2: Na vál nebo pracovní desku prosejeme mouku a do ní vmícháme 1 lžičku jedlé sody.
	Krok 3: V kastrolku pozvolna, nejlépe ve vodní lázni, pomalu rozpustíme máslo, med, cukr, vanilkový cukr a 2 vajíčka, vše prohříváme, až se spojí.
	Krok 4: Tuto teplou směs nalijeme do mouky a zpracujeme v bochánek. Aby těsto netuhlo, dáme do kastrolu teplou vodu, otočíme poklici, na ni dáme dřevěné prkénko a na něj těsto, které rozdělíme na 6 dílů.
	Krok 5: Z nich vyválíme pláty, vložíme do předehřáté trouby a  upečeme je na pečicím papíru – jde to rychle.
	Krok 6: Dále připravíme krém: V kastrolku rozmícháme ve vanilkovém cukru pudink, přilijeme mléko, vše uvaříme do zhoustnutí.
	Krok 7: Po odstavení do pudinku zašleháme žloutky a pak už nevaříme. Aby se neudělal škraloup, kaši po chvílích mícháme nebo ji jemně poprášíme moučkovým cukrem a necháme stát do prochladnutí.
	Krok 8: Zvlášť ušleháme máslo s cukrem, po částech zašleháváme prochladlou pudinkovou kaši, nakonec ochutíme rumem. Dáme pozor, aby rum nebyl studený, například z ledničky, krém by se mohl srazit.
	Krok 9: Začneme plnit. První placku potřeme vrstvou krému, přiklopíme další a na ni dáme slabší vrstvu džemu, opakujeme, až do poslední placky, která zůstane suchá a na ni natřeme citronovou polevu.
	Krok 10: Polevu připravíme tak, že do prosátého moučkového cukru nalijeme horké mléko nebo vodu a poté citronovou šťávu. Nejlépe je třít poctivě vařečkou. Poleva musí být hladká a lesklá.
	Krok 11: Nejlépe je řezy naplnit jeden den, pak je zatížit nějakým větším tácem a druhý den teprve polévat.
Zveřejněno 29. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Maminčiny medové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vR3r
Moje poznámka
					
				
Maminčiny medové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vR3r
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 7 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 9 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 10 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 11 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 12 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 13 hodinami
						Tématické fráze:
						
							medové řezy recepty, 
						
						
							medové řezy, 
						
						
							medové řezy na plech rychlé, 
						
						
							medové řezy na plech, 
						
						
							maminčinyrecepty.cz, 
						
						
							maminčiny recepty cz, 
						
						
							maminčiny recepty, 
						
						
							maminčiny řezy, 
						
						
							recept na medové řezy, 
						
						
							medové řezy recept, 
						
						
							rychlé medové řezy, 
						
						
							medové řezy s čokoládou, 
						
						
							maminčiny recepty.cz, 
						
						
							recept medove rezy, 
						
						
							medové řezy s čokoládovou polevou, 
						
						
							recepty medové řezy, 
						
						
							medovníkové řezy, 
						
						
							maminčiny, 
						
						
							medova poleva, 
						
						
							maminčinyrecepty
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							med, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							vejce, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							soda jedlá, 
						
						
							mléko, 
						
						
							pudink vanilkový, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							rum, 
						
						
							marmeláda rybízová, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							mléko, 
						
						
							šťáva citronová
						
					
	
			
	
	
Komentáře (36)
Malý rozdíl v našem receptu je: 70 g másla, místo vanilkového cukru dáváme trochu skořice a používáme cukr krupici, jinak ten zbytek surovin a postup na výrobu těsta je stejný.
Naprosto se liší v náplni, vždy děláme kakaovou, někdy ovoněnou rumem, vršek většinou posypaný kokosem, tentokrát jsem použil ořechy.
Jestli nevadí přidám foto mé verze
Málem jsem zapoměl, u nás doma se těmto řezům odjakživa říkávalo Pišingr.
Jinak,je mi to dodnes vyčítáno/i když jenom žertem/ to ovšem na věci nic nemění,byl to fakt!
Dopíš, prosím, do surovín ríbezľový džem. Ďakujem!