 
		
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 413 kJ / 5 118 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 142,42 g | 
| Tuky | 293,94 g | 
| Vláknina | 26,00 g | 
| Cholesterol | 1,34 g | 
| Sodík | 5,35 g | 
| Sůl | 12,74 g | 
| Sacharidy | 462,67 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Do malého kastrólika dáme všetky ingrediencie na zálievku, privedieme k varu, odstavíme a necháme vychladnúť.
	Krok 2: Tarhoňu uvaríme, scedíme.
	Krok 3: Vajcia uvaríme na tvrdo.
	Krok 4: Na oleji orestujeme asi 5 minút zeleninu, zmiešame s uvarenou tarhoňou a zálievkou. Dáme na hodinu do chladu.
	Krok 5: Syr vytlačíme do mištičky, pridáme toľko majonézy, aby sa vytvoril hustý krém. Osolíme.
	Krok 6: Šalát uložíme na taniere, obložíme plátkami vajec a polejeme syrovým krémom.
Zveřejněno 28. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Tarhoňový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yoyP
Moje poznámka
					 
				
Tarhoňový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yoyP
Nejnovější recepty
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 2 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Špagety s olivami a parmazánem
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Daňčí maso na víně
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 11 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 12 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 13 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 14 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 14 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 14 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 14 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 15 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 15 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							tarhoňa recepty, 
						
						
							tarhoň, 
						
						
							tarhońa, 
						
						
							tarhonya, 
						
						
							zeleninový salát s tarhoňou, 
						
						
							tarhoňa příprava, 
						
						
							těstovinové špecle, 
						
						
							recepty z tarhoně, 
						
						
							tartoňový salát, 
						
						
							tarhonya recept, 
						
						
							tarhoňa recept, 
						
						
							tarhoně, 
						
						
							omáčka ke špeclím, 
						
						
							tarhoňa jako salát, 
						
						
							těstovinové kuličky, 
						
						
							příprava tarhone, 
						
						
							tarhona a jeji priprava, 
						
						
							tahoňový salát, 
						
						
							těstoviny tarhoňa salat, 
						
						
							těstoviny tarhonya recepty
						
					
						Suroviny:
						
							těstoviny tarhoňa, 
						
						
							směs zeleninová mražená, 
						
						
							majonéza, 
						
						
							sýr ve střívku, 
						
						
							olej, 
						
						
							vejce, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							voda, 
						
						
							omáčka sojová, 
						
						
							cukr krystal, 
						
						
							olej, 
						
						
							hořčice, 
						
						
							kečup sladký
						
					
 
	 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
	 
 
 
 
	 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (10)
Tarhonya, nebo tarhoňa, je typická maďarská těstovina, anglicky zvaná „egg barely“ která se podobá německým špeclím (Spätzels) nebo židovským ferverle. Těsto jak na tarhoňa, špecle nebo i ferverle je v zásadě stejné, rozdíly jsou v jejích přípravě, ve tvaru a v úpravě.
Výroba
Ze 2 šálků mouky, ½ lžičky soli a 2 vajec uhněteme tuhé těsto. Těsto ustrouháme na hrubém struhadle a necháme na pomoučněném vále proschnout. Oschlou těstovinu vaříme ve velkém množství slané vody 8-10 minut. Vařené těstoviny propláchneme vlažnou vodou, omastíme rozpuštěným máslem a podáváme.
Podle přání můžeme tarhoňu, podobně jako špecle, opéct dozlatova na horkém tuku.
Zkopírovala jsem z: http://diskuse.gastronews.cz/kuchyne/tarhona
Jen tápu - co je tarhoňa?