Čína
Hledáte takovou úpravu masa, aby maso zůstalo krásně křehké a šťavnaté? Vyzkoušejte ho namarinovat podle následujícího receptu. Maso je lehce pikantní a má výraznou chuť. Chutě se během marinování krásně propojí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 221 kJ / 1 009 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 125,18 g |
| Tuky | 50,82 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 701 mg |
| Sodík | 7,91 g |
| Sůl | 20,07 g |
| Sacharidy | 11,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky.
Krok 2: Z ostatních surovin umícháme marinádu. Cibuli a feferonky do marinády nakrájíme najemno. Vše přidáme k masu a promícháme. Zakryjeme a dáme do lednice.
Krok 3: Necháme uležet minimálně 24 hodin. Pokud použijeme jiné maso, tak déle. Čína se dá dělat i z jater, jen sůl přidáme až po úpravě, ale tekuté polévkové koření a worcestr přidáme hned.
Krok 4: Po naložení maso prudce orestujeme na oleji. Pak stáhneme na menší výkon a doděláme tak dlouho, aby maso bylo hotové. Doba restování se liší dle druhu masa.
Krok 5: Jako příloha jsou nejlepší opečené brambory.
Zveřejněno 3. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čína
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWYq
Moje poznámka
Čína
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWYq
Nejnovější recepty
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 3 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 4 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 17 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 18 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 23 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vydatná vločková polévka s česnekem
Janousek před 5 minutami
Slepice na paprice
vladhn před 24 minutami
Medovníkové koule
milhausz1984 před 33 minutami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
milhausz1984 před 33 minutami
Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)
Rebeca před 40 minutami
Lázeňské rohlíky
kunananuk před 46 minutami
Knedlík z domácí pekárny
Rebeca před 46 minutami
Chutné vafle
GitaV před 1 hodinou
Sedlácké fondue
vitula1 před 5 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 17 hodinami
Tématické fráze:
cina recept,
čína z vepřového nejlepší recept,
čína,
recept na čínu,
recepty na cinu,
jak naložit maso na čínu,
recepty čína,
jak naložit čínu,
cina recepty,
recept čína,
recept na dobrou cinu,
recept na čínu-top recepty,
jak uvařit čínu,
nejlepsi recept na cinu,
jak udelat cinu,
dobrá vepřová čina,
jak udělat dobrou cinu,
jak uvarit dobrou čínu,
dobrá čína,
nejlepší čína recept
Suroviny:
maso kuřecí,
žloutek,
olej,
feferonka,
omáčka worcesterová,
koření polévkové,
sůl,
cukr krystal,
cibule,
olej
Komentáře (47)
No, zatím si nepřijdu starý jak rašelina, ale "čínu" vařím už půl století...
Zajisté, že vidím toho mrkacího smilníka
To, že Jana Remkova: do této číny škrob nedala ještě neznamená, že se v autentické kuchyni běžně máčený škrob nepoužívá. Na naše poměry se spíše až nadužívá , že
A chutna mi i dnes
A nevadí to, i když s tou sojovkou je to o fous lepší.