Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 345 kJ / 321 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,62 g |
| Tuky | 15,30 g |
| Vláknina | 5,14 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 209 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 23,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupeme, omyjeme brambory.
Krok 2: Nastrouhame do misky jednu na jemno, druhou na hrubo, pripravime si oloupany cesnek. Prolisujeme do nastrouhanych brambor. Rozbijeme do toho 2 vejce pridame sul, pepr, majoranku, trosku grilovaciho koreni. Vse poradne rozmichame a vypracujem testo.
Krok 3: Nechame tak 10-15 minut odstat v klidu. Brambory pusti stavu. Postupne pridavame hladkou mouku a michame testo vidlickou.
Krok 4: Rozpalime si sadlo nebo olej na panvi. Na mirnem plameni smazime placky.
Krok 5: Nakrajime si hermelin na platky, nivu na kousky.
Krok 6: Rajce, okurek taky nakrajime.
Krok 7: Na vysmazenou placku pokladame hermelin, nivu, zeleninu a posypeme kyselým zelim.
Zveřejněno 15. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborak ala Hatori
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4qY7
Moje poznámka
Bramborak ala Hatori
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4qY7
Nejnovější recepty
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 6 minutami
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 13 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 13 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 14 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 14 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 7 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 7 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 7 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 9 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 11 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 11 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 12 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 12 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 12 hodinami
Tématické fráze:
tuřínové bramboráky,
tuřínové zelí,
tuřínové placky,
tuřínový bramborák,
tuřínová omáčka,
fotoalbum rajce.cz,
tuřínové zelí recepty,
tuřínové,
bramborak ala chocholous
Suroviny:
brambory,
vejce,
česnek,
sůl,
pepř,
majoránka,
koření grilovací,
mouka hladká,
sýr niva,
sýr hermelín,
zelí kysané,
rajče,
okurka salátová
Komentáře (10)
No, rcp byl původně nazván "Placky ala Hatori" Já jen kulantně naznačilo, že je to v podstatě bramborák a zdá se, že se někomu rozsvítilo a název pozměnil
zizala:
No, říká se, že v lásce a byznysu je dovoleno vše
Asi to platí i v kuchyni
No, my nejradši bramboráky jen tak samotné, s mlíkem