Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 210 kJ / 1 245 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,37 g |
| Tuky | 56,74 g |
| Vláknina | 1,50 g |
| Cholesterol | 1,26 g |
| Sodík | 1,09 g |
| Sůl | 2,84 g |
| Sacharidy | 77,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do uzavíratelné nádoby vyklepneme vejce, přidáme olej, omáčku, worcester, zázvor, pepř a solamyl a vše důkladně prošleháme.
Krok 2: Maso opláchneme, osušíme, nařežeme na plátky a ty nařežeme na malé kostičky.
Krok 3: Kostičky masa dáme do ušlehané směsi, nádobu uzavřeme a dáme do lednice odležet na 1 hodinu, až dva dny.
Krok 4: Po uležení podle potřeby osolíme, promícháme a rozdělíme na 3 porce(hromádky).
Krok 5: Do pánve na rozehřátý olej dáme větší hromádku směsi a plamen ubereme na minimum. Lžící vytvoříme uprostřed menší otvor na vyklepnutí vajíčka a směs navršíme na "val".
Krok 6: Po 2 minutách obracečkou otočíme spodní, nedosmaženou stranou nahoru a pozvolna smažíme 6 minut. Poté raráška opět pomocí obracečky otočíme zpět na nedosmaženou stranu, opatrně do otvoru přidáme vyklepnuté celé vejce, osolíme a posypeme petrželkou. Pozvolna smažíme 4-5 minut. Na přílohu se hodí čerstvé pečivo, nebo dobrá, smetanová bramborová kaše.
Zveřejněno 25. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rarášci s volským okem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qrnr
Moje poznámka
Rarášci s volským okem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qrnr
Nejnovější recepty
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 8 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Belgické lanýže
Přidáno 15. 12. 2025 18:05:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 37 minutami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 58 minutami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 59 minutami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 1 hodinou
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 2 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 2 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 2 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 3 hodinami
Krkovička po staročesku
katadanisova11 před 3 hodinami
Perníčky,které jsou hned měkké
Noumik před 3 hodinami
Tématické fráze:
topinka s volským okem,
hovězí rarášci,
jak se dela volske oko,
podle čeho název volské oko,
rarasky na naložení,
rarášci zázvor,
název volské oko,
naložený platek s volským okem,
maso s volským okem,
minutka z kureciho masa a volske oko,
hovězí rarášky,
kuřecí maso s volským okem,
mlete maso s volskym okem,
jak neřešit že si manžel píše,
řecí rarášci,
z čeho se dělá maggi,
hovězí maso s volským okem,
hovězí kyta s volskym okem,
naložení rarášci,
kl.rarasky
Suroviny:
plec vepřová,
vejce,
olej,
omáčka chilli sladká,
omáčka worcesterová,
zázvor,
solamyl,
pepř mletý,
vejce,
olej,
sůl,
petržel
Komentáře (25)
hosta:Jituško a víš,že to někdy dělám
casino:na radu babičky trošku octa někdy preventivně přidávám když dusím(vařím)hovězí ze staršího kusu
Když už tady probíráme naše zhýralé chutě a to z čeho se co vyrábí,tak jsem pro pobavení zkopírovala z motorkářského webu pár kousků na počtení...snad Vás to pobaví tak,jako mě
----------------
....sharkis píše: Řešit každou volovinu, tak nemůžete jíst nic Nechtějte vědět, z čeho se vyrábí delikátní grilovací speciality, veleoblíbené salámy, veškeré uzeniny, paštiky, pomazánky nebo cokoli jiného tomu podobného O doslova chemickejch šťávách, limonádách, jogurtech a instantních věcech nemluvě A profláklá značka BIO? V rádiu jsem jednou slyšel týpka, co tvrdil, že jde ráno nakoupit rajčata do supermarketu a pak je prodá o dost dráž jako BIO na trhu... Takže asi tak - co si kdo nevypěstuje / nevykrmní / nezpracuje sám, nemůže mít jistotu NIKDY, a proto je lepší to neřešit a jíst na co má zrovna chuť
Přesně moje řeč.. jedli jsme to vždycky, žijeme, ne*ereme potom, neblijeme potom..tak co..stjeně tim nic nevyřešíš a pokud nemáš možnost pěstovat si sám más smolík a žer co si můžeš koupit. BIO potravinám nevěřim (jako že jsou fakt BIO) takže utrácet za ně fakt nehodlám. Jak jsem četla tak nezdravej je i chleba a vlastně všechno tak co
-------------------------------konec kopírování
Sajrajt?
Hmmm...
Mahlzeit!
Ten ocet (nejen konzervuje, ale dělá maso i křehčím) je z receptu, který jsem dostal (taky skoro před 40ti lety) od kamaráda, který ho měl ze sev. Afriky. Další komponenty jsou rajský protlak a hodně hodně CIBULE a ČESNEKU
Fakt,nekecám-je to i v nadpisu"Marinované maso na kuřecí rarášky na 2měsíce". A pak je to i v postupu:"Všechno společně promícháme a dáme do zavařovací lahve.Tu pak pokryjeme alobalem a dáme do ledničky.Maso vydrží takto naložené až 2měsíce". Raději to zkoušet nebudu
S tím maggim máš pravdu
S tím octem to nemusí být špatný nápad
Každopádně děkuji za komentář a zájem
Ivulinko i Tobě díky
No, já bych tomu naložení 2 měsíce v marinádě i věřil - zázvor je antibakteriální