Rarášci s hříbky

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: na uležení celou noc, na smažení cca 35minut 3 porce Vepřové maso 7 názorů

Suroviny

400 g vepřové kýty
250 g tvrdších hříbků
1 vejce
1 lžíce oleje
2 lžíce worcesteru
5 lžic solamylu
1 plátek másla o síle 1,5 cm
sůl a mletý pepř podle potřeby
olej na smažení
lístky petrželky na posypání
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.

  2. V hlubší uzavíratelné nádobě důkladně promícháme vejce s worcesterem, olejem a solamylem. Přidáme nakrájené maso, opět pořádně promícháme a dáme nejlépe přes noc uležet do lednice. Pokud nás tlačí čas, tak necháme odpočinout alespoň 1hodinku.

  3. Na rozehřátém plátku másla pozvolna osmažíme očištěné a na drobnější kousky nakrájené hříbky. Po 10minutách odstavíme ze sporáku a necháme vychladnou.
    Poté je přidáme i se zbytkem tuku k masové směsi, osolíme, opepříme a promícháme.

  4. Do pánve s rozehřátým olejem klademe lžící hromádky, které vytvarujeme do placiček a pozvolna smažíme z každé strany 6minut. Po osmažení je dáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.

  5. Na talíři je posypeme nakrájenou petrželkou. Podáváme s pečivem, nebo s bramborovou kaší.

Poznámka

Vepřové můžeme nahradit kuřecím masem.

Česnek, cibuli ani žádné koření jsem nedávala. Chtěla jsem nechat vyniknout houbovou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rarášci s hříbky

Tématické fráze: masovy rarasci panenka rarasci recept na rarasky rarášci recept houbovi rarášci rarasci z kotlety hribek smažení