Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečená brokolice s bešamelem

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

drahulin drahulin

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 125 kJ /
3 376 kcal
Bílkoviny99,44 g
Tuky287,02 g
Vláknina29,30 g
Cholesterol 906 mg
Sodík 8,27 g
Sůl20,42 g
Sacharidy84,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brokolici necháme asi 1min. povařit a slijeme. Krok 2: Syrové oloupané brambory nakrájíme na tenká kolečka. Krok 3: Vrstvíme do zapékací mísy. Nejprve dáme část bešamelu, brambory, brokolici a nakonec slaninu. Vrstvu mírně osolíme bylinkovou solí. Pak opět bešamel a vrstvy střídáme. Končíme bramborami, které zalijeme zbytkem bešamelu. Zapékáme do změknutí. Krok 4: Bešamel: Dáme rozpustit máslo a přisypeme mouku, uděláme jíšku, kterou postupně ředíme mlékem. Krok 5: Necháme vychladit, přidáme rozdrobenou nivu a vejce. Osolíme.

Zveřejněno 23. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P7xl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P7xl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Drahuško, dělám stejně a je to bašta.V dietním období měním slaninku za šunku nebo kuřecí.Dávám bodík:yes::-*

Waw ... tak to je taky proklatě dobrá volba ... brokolici miluju, a ještě s bešamelem a brambuurkama ... mňaaaam :yes:+1

Drahulin:-)tak je zkus smazat a nahrát znovu;-).

Nevím kam se mě podělo finální foto.

Tématické fráze:
zapečená brokolice s bešamelem, zapečená brokolice, bešamel, brokolice s besamelem, zapečená brokolice recept s bešamelem, bešamel recept, brokolice zapecena s besamelem, zapečená brokolice z bešamelem, zapečená brokolice s bramborem a bešamelem, brokolice zapecena, brokolice v bešamelu, zapečená brokolice v bešamelu, brokolice bešamel, recept besamel, zapečená brokolice s bešamelovou omáčkou, brokolice s bešamelovou omáčkou recept, zapečená brokolice bešamel, brokolice, zapečená blokolice s bešamelem, zapečená blokolice s bešamelem

Suroviny:
brambory, brokolice, slanina anglická, sýr niva, sůl bylinková, pepř, vejce, mouka hladká, máslo, mléko, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu