Vymazlený jablečný štrúdl / závin podle paní Gáborové
Křehké těsto plněné voňavou směsí šťavnatých jablek, skořice a rozinek se stane ozdobou každého stolu. Ať už si ho dáte jako sladkou tečku po obědě, ke svačině, nebo odpolední kávě. Domácí štrúdl je jedním z nejoblíbenějších moučníků.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 011 kJ / 3 349 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,83 g |
| Tuky | 169,18 g |
| Vláknina | 37,20 g |
| Cholesterol | 265 mg |
| Sodík | 679 mg |
| Sůl | 1,15 g |
| Sacharidy | 390,67 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vymazlený jablečný štrúdl / závin podle paní Gáborové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZoKv
Moje poznámka
Vymazlený jablečný štrúdl / závin podle paní Gáborové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZoKv
Nejnovější recepty
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 51 minutami
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 4 hodinami
Srnčí plec na divokém koření dělaná pomalu v troubě
Přidáno před 7 hodinami
Roláda Hurikán
Přidáno před 11 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 20 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno 25. 10. 2025 12:26:37
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pizza z rohlíků
zonoro před 21 minutami
Afrika řezy
hliboka před 39 minutami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 1 hodinou
Francouzské palačinky
Kvittecko před 1 hodinou
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Kajkajak před 1 hodinou
Koka sušenky
habis před 2 hodinami
Škubánky s mákem
Tereziena před 3 hodinami
Žampiony - snadno a rychle
Blazenka před 3 hodinami
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
PetCah před 3 hodinami
Tématické fráze:
štrůdl, závin rozdíl,
štrůdly a záviny,
nejlepší jablečný závin z listového těsta,
nejlepší jablečný závin,
jindřichohradecké listy,
štrůdl nejlepší recepty,
strakonické štrúdle,
strakonický štrudl,
nejlepší jablečný štrůdl,
strakonický závin,
štrúdl podle polreicha,
závin podle polreicha,
jak péci štrůdl,
recept na nejlepší štrůdl,
jablečný štrůdl,
německý štrúdl,
nejlepší štrudl na světě,
štrúdl wikipedie,
pravý štrůdl,
testo na strudle
Suroviny:
těsto listové,
strouhanka,
máslo,
rozinky,
jablko,
cukr krupice,
skořice,
žloutek,
mléko,
rum
Komentáře (38)
Omlouvám se, chtěl jsem pomoci...
Měl jsem za to, že když píšete o pečení LISTOVÉHO "Já péci štrůdl na 200°C, mám z toho uhel." tak jsem si říkal, že máte blbou troubu.
No, tak samotnou troubou to tedy není...
Omlouvám se
*****
K receptu:
Ta na MÁSLE opražená strouhanka je v závinu znát
Ale máčet, natož vařit, rozinky do závinu s JABLKY!!! není nutné
Rum sice nedávám,rozinky jen namáčím ve šťávě a strouhanku osmaženou na másle také napoužívám,ale proč to nezkusit
...a ani nevíme, že ten echtštrúdl je z Cařihradu
http://cs.wikipedia.org/wiki/Jable%C4%8Dn%C3%BD_z%...
Jinak určitě je lepší těsto tažené, listovým si to ulehčujeme, to je fakt. Nevidím na tom ale nic špatného.
Jinak Jaroušek to řekl přesně, ale aspoň jsme se dozvěděli, jak to mají s názvem děvčata na Slovensku
Inak súhlasím s hostou, čo je na tom vymazleného, neviem...