Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety napoleonského povaleče

Hodnocení receptu je 3,5 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

28. 10. 2012 16:13

Suroviny

Porce: 5

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 335 kJ / 1 514 kcal
Bílkoviny103,80 g
Tuky17,38 g
Vláknina27,49 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 597 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy224,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dajda Dajda

5. 10. 2021 17:10

volhpe1: Nuda? Ani náhodou! Právě čtu zajímavou knížku o Napoleonovi, takže mě tenhle nadpis, který na mě najednou vykoukl z topreceptů, přímo uhodil do očí. Napoleonský povaleč je opravdu kuriózní výraz, zvláště když se spojí se špagetami. :-D:-D:-D Ale asi ani Vy nevíte, proč se to jídlo tak jmenuje. Škoda, mě původ názvů jídel, který má něco společného s historií, opravdu zajímá ......

volhpe1

5. 10. 2021 17:03

Dajda: a proč to řešíš? Asi nuda doma co? ????

Dajda Dajda

5. 10. 2021 16:51

volhpe1: Kdy probíhaly napoleonské války, samozřejmě vím, dokonce si myslím, že začaly mnohem dříve než v roce 1803, byť tak uvádí wikipedie. Těstoviny v té době v Itálii nepochybě znali, ale špagety jsou myslím modernější záležitostí. To, co nevím, je, kdo by měl být ten napoleonský povaleč nebo proč se to jídlo takhle jmenuje. :-O

volhpe1

5. 10. 2021 14:02

Dajda: do Itálie přivezli těstoviny Arabové v době svých výbojů v 8. a 9. století, a to z Afriky a Blízkého východu, kde se obdoba těstovin používala od počátku našeho letopočtu. V podobě, jaké je známe dnes, se těstoviny rozšířily po Itálii ve 13. Jinak Napoleonské války 18. 5. 1803 – 20. 11. 1815

Dajda Dajda

5. 10. 2021 13:25

To je mi ale název! Napoleonský povaleč - docela by mě zajímalo, koho tím autor myslel! A byly už vůbec za napoleonských časů špagety? :-)

volhpe1

6. 6. 2013 14:25

Bibinka: je mi jedno kdo nahraje fotky klidně nahrávejte svoje aby jsme viděli jak vypadá kuchařské umění ostatních , nevim kde jsi to přečetla ;-)

savlinka savlinka

4. 2. 2013 18:46

mňam:yes::yes::yes:

Bibinka Bibinka

4. 2. 2013 18:36

volhpe1:Péťo, i když jsem si přečetla tvé komentáře, že nechceš, aby ti někdo cizí dával fotku a že si jí dáš sám, tak jsem si to dovolila, ovšem budeš-li na tom trvat, nebo se ti fotka nebude líbit, stačí písnout a já jí v polovině února vymažu-dala jsem jí kvůli soutěži proti tvé vůli. Díky;-)

volhpe1

29. 10. 2012 20:14

Po všech nestrádách s foto, i když není tyto špagety jsou výbornou určitě vyzkoušejte foto dodám časem svoje až je budu vařit a to nebude trvat dlouho ;-)

srettka

28. 10. 2012 17:07

Praha!!!:když ono není ani třeba hledat, profesionální fotky jsou jaksi poznat z fleku, tím spíš pro uživatele, kteří už to tady mají v malíčku;-)

Praha!!!

28. 10. 2012 17:00

1974andrea: Spagetka: Aha, díky za odpověď. No musí to být časové a psychicky náročné, takhle to tu hlídat...pokud to tedy není zrovna něčí hobby. Klobouk dolů ;-)

spagetka spagetka

28. 10. 2012 16:55

Praha!!!:Ne šichty si nebereme, ale najdi si pojem Autorský zákon, ano? Týká se především kopírování cizích fotografií bez souhlasu dotyčného vlastníka.

1974andrea 1974andrea

28. 10. 2012 16:53

Praha!!!:Jsou tady lidé k tomu pověřeni;-)

Praha!!!

28. 10. 2012 16:51

Nechápu, kde pořád někteří uživatelé berou čas a chuť na takové to pravidelné, stálé ostříží hlídání... Vy si tady nějak berete hlídací šichty a střídáte se? :-)

1974andrea 1974andrea

28. 10. 2012 16:42

volhpe1:To je mi jasné, ale tady se dávají pouze vlastní fotografie, máš to uvedeno i v pravidlech tohoto webu;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: napoleonská omáčka špagety recept napoleonske testoviny napoleonska omáčka recept recept na špagety neapoleonska omacka omáčka na špagety-recept napoleonská napoalenske špagety recept neapolsky povalec napoeonske spagety zapecene napolenské těstoviny napoleonskespagety chrizantena profesionální recept brokolicová polévka

Suroviny: těstoviny špagety, maso vepřové, mrkev, cibule, česnek, majoránka, koření oregáno, kečup sladký, sůl, pepř, omáčka worcesterová, omáčka sojová, olej

TopRecepty.cz

Špagety napoleonského povaleče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EWvm