Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 485 kJ / 116 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,45 g |
Tuky | 8,00 g |
Vláknina | 0,18 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,35 g |
Sůl | 3,64 g |
Sacharidy | 5,45 g |
Postup přípravy
majonézu smícháme se lžičkou curry,zakapnem citronem, špetku bílého pepře. Krok 3: Česneková omáčka:
majonézu smícháme s lisovaným česnekem, mírně osolíme, pepř a necháme aspoň hodinu uležet v ledničce. Krok 4: Coctail omáčka:
majonézu smícháme s kečupem, zakapnem citronem, špetku bílého pepře. Krok 5: Křenová omáčka: majonézu smícháme s nastrouhaným křenem, kapku citronu, necháme hodinu uležet v ledničce. Krok 6: Pepřová omáčka:
majonézu smícháme s celým nakládaným pepřem. Krok 7: Bylinková omáčka: majonézu smícháme se sušenýma (nebo pokud máme i čerstvě) bylinkama, kapka citronu, špetka pepře. Krok 8: Majonézu můžeme nahradit plnotučným tvarohem a Creme fraiche. Další omáčky dle fantazie a chutě :-). Krok 9: Maso se napichuje na dlouhé vidličky speciálně určené na masové fondue. Pozor, nejsou to stejně vidličky jako na syrové fondue. Masové mají ještě na vnitřní straně zoubek, aby maso nesjelo do kotlíku. Krok 10: Maso se nechá podle velikosti asi tak 3-5 minut povařit v kotlíku, na talíř si každý nachystá rýži, zeleninu, omáčky a potom se pomalu baští a povídá.. maso se na vidličce dá proložit žampionama, je to potom takové šťavnatější. A nebo se dají taky žampiony naházet do bujónu a pak jednotlivé vylovit.
Zveřejněno 24. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fondue chinoise
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZWrQ
Moje poznámka
Fondue chinoise
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZWrQ
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 1 hodinou
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 3 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 6 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 6 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 1 hodinou
Zapečený špenát
chocho před 3 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 3 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 4 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 5 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 7 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 8 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 9 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 9 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 10 hodinami
Tématické fráze:
fondue recepty,
recepty na fondue,
fondue,
masové fondue recepty,
pomalý hrnec recepty,
recept na fondue,
fondue recept,
recepty fondue,
fondue recepty na maso,
masové fondue,
maso na fondue,
sýrové fondue originální recept,
masové fondue recept,
recepty pomalý hrnec,
fondue na maso,
jak fondovat,
recepty pro pomalý hrnec,
recept fondue,
recept na masové fondue,
pomalý hrnec
Suroviny:
maso hovězí,
prsa kuřecí,
maso pštrosí,
maso krůtí,
rýže,
směs zeleninová mražená,
bujón,
majonéza,
kečup sladký,
koření kari,
sušená bazalka,
koření oregáno,
petrželka sušená,
pepř zelený sterilovaný,
sůl,
pepř bílý,
citron,
žampióny,
křen
Komentáře (14)
Jen by mne zajímalo, je kategorie Pomalý hrnec, tady pro to vhodná? nebylo by lepší Ostatní?
Indulino,to se u fondue dělá,čím víc omáček tím lepší.
jinak mňamka