Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 368 kJ / 2 239 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 180,60 g |
| Tuky | 120,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 480 mg |
| Sodík | 8,01 g |
| Sůl | 20,00 g |
| Sacharidy | 61,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fondue sýrové - základní recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M1nB
Moje poznámka
Fondue sýrové - základní recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M1nB
Nejnovější recepty
Vepřové maso na hořčicích
Přidáno před 11 hodinami
Hovězí krk na houbách
Přidáno před 12 hodinami
Výpečky se špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Kotlety s česnekovo-nivovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Svatomartinská kuřecí stehna
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí nudličky na kari se zeleninou, pečené v HF
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celozrnné muffiny s medovou polevou
Lada Kašparová před 1 hodinou
Nejlepší špenát
KetyHu před 3 hodinami
Jednoduché Margot řezy
Misad před 5 hodinami
Kebaby z mletého masa na grilu
magdalenka před 12 hodinami
Květákový dhal
JanaMar před 12 hodinami
Pikantní utopence
magdalenka před 12 hodinami
Cukrářské jablečné řezy
magdalenka před 13 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
magdalenka před 13 hodinami
Utopenci
magdalenka před 13 hodinami
Pita - chléb blízkého východu - pečený doma
magdalenka před 13 hodinami
Tématické fráze:
fondue recept,
fondue recepty,
sýr na fondue,
recepty na fondue,
recept fondue,
recept na fondue,
fondue sýr,
sýrová omáčka na fondue,
recepty fondue,
syr fondue,
sýrová omáčka fondue,
fondue,
nádoba na fondue,
sýrové recepty,
jak udělat fondue,
sýrové fondue v chlebu,
elektrické fondue,
syr do fondue,
fondue kuchařka,
sýr na fondue recept
Suroviny:
česnek,
víno bílé,
šťáva citronová,
sýr strouhaný,
škrob kukuřičný,
třešňovice,
ořech muškátový,
pepř
Komentáře (10)
Nádoba na fondue sa najprv vytrie strúčikom cesnaku.Až potom sa vsype strúhaný syr a šťava a mieša sa, podlieva bielym suchým vínom podľa potreby. Pomaly syr tavíme.
Na 800 g syra je 3 dl vína málo. Na 1 osobu počítajte so 150 g syra, viac nedokážete zjesť, pretože sa používa syr s vysokým obsahom tuku a je to veľmi sýte.
Keď je syr úplne roztopený a je z toho hladká omáčka, vmieša sa v troche vody rozmiešaná lyžička škrobu. Nakoniec sa vmieša 0,5 dl čerešňovice. Slivovicu nepoužívajte, je veľmi aromatická a prehluší chuť syra.
Pre stolovníkov nachystáme do misiek kocky bieleho chleba, ktorý si napichujú na špeciálne vidličky, namáčajú do syrového fondue, obtočia omáčku okolo chleba a šup do pusy.
Celý obrad prípravy fondue sa robí pred hosťami, ktorí sedia pri stole, popíjajú biele víno a debatujú.
V žiadnom prípade do fondue nepatrí jabčák
Pokiaľ si chcete opatriť "fonduovač", opatrite si elektrický s termostatom.
Najlepší je ten spodok, ktorý sa vám prichytí na dno a treba ho vyškrabať.