Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 758 kJ / 3 049 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,84 g |
Tuky | 140,35 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 124 mg |
Sodík | 6,11 g |
Sůl | 15,59 g |
Sacharidy | 375,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Prášek do pečiva smícháme s moukou, přidáme všechny ostatní surovimy a vymísime přijemně vláčné těsto, které necháme asi hodinu odpočinout. (Pokud pospícháte, dá se tento krok vynechat.)
Krok 2: Bude třeba vyválet placky. Můžeme buď vyválet velký plát těsta a z něj třeba kolem položeného talíře vykrojit kruh – s hezky pravidelnými okraji. Nebo je možné těsto rozdělit na 6 dílů a z každého pak placku vyválet. Měly by být asi 2 mm tenké.
Krok 3: Rozehřejeme pánev s nepřilnavým povrchem, placky ještě před smažením propícháme vidličkou a přeneseme na horkou pánev. Smažíme přibližně 2 minuty z každé strany, až se na placce objevují tmavá očka.
Krok 4: Usmažené placky stohujeme natalíři, zakryté čistou utěrkou – do naplnění změknou a nelámou se.
Krok 5: Naplnit je možné podle chuti. Měli jsme je s kozím sýrem, rukolou a plátky rajčat – plní se jen na polovinu placky, druhá se přes ni přehne – takto naplněnou placku je dobré trochu osmažit opět na suché pánvi dokřupava.
Krok 6: Můžeme podávat plněné, přehnuté napůl….nebo naplnit a srolovat jako palačinku….nebo náplň rozprostřít po celé ploše piadiny, druhou, prázdnou placku přiklopit a takto upravené je rozřezat na klínky (čtvrtky). Ať je konečná úprava kterákoliv, s libovolnou náplní, pořád je piadina výborným a rychlým občerstvením.
Zveřejněno 13. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piadine Romagnole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnzA
Moje poznámka
Piadine Romagnole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnzA
Nejnovější recepty
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno před 2 hodinami
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno před 17 hodinami
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno před 18 hodinami
Hruškové tiramisu
Přidáno před 20 hodinami
Veganský makovec
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kefírová buchta s kokosem a čokoládou
brtna před 19 minutami
Koláč s fíky a rozmarýnem
veronika_straka před 32 minutami
Brokolice zapečená se sýrem
snegurka před 2 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Petsara před 6 hodinami
Cuketa v sýrovém těstíčku - pečená v troubě
Kajkajak před 6 hodinami
Fazolková omáčka, zjemněná smetanou
Zdenislavka před 10 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
Monique76 před 14 hodinami
Vepřová krkovice v majonéze
Sahula před 14 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 14 hodinami
Tématické fráze:
piadina naplně,
piadine napln,
piadiny placky,
příprava piadiny,
jak pripravit placky piadina,
nataliri.cz,
testo na piadine
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
voda,
cukr,
med,
sůl,
sádlo,
prášek do pečiva
Komentáře (19)
http://www.mlsoty.estranky.cz/clanky/neco-z-italie...