Černá ovečka
Velikonoční ovečka, vonící po skořici, bude ozdobou velikonočního stolu. Příprava je snadná a zvládne ji i začátečník. Nezapomeňte však dobře vymazat formu, aby se upečený moučník dobře vyklápěl.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 618 kJ / 3 733 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,88 g |
Tuky | 188,60 g |
Vláknina | 30,50 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 392,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.
Krok 2: Do mísy dáme žloutky, oba cukry, máslo, rum a smetanu a šlehačem ušleháme do pěny.
Krok 3: Do ušlehané směsi přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, dobře vmícháme kakao a skořici a nakonec opatrně přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Krok 4: Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a urovnáme. Beránka vložíme do trouby, rozehřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut. Jestli je upečený, vyzkoušíme vpíchnutím špejle.
Krok 5: Upečeného beránka vyklopíme z formy, necháme vychladout a pocukrujeme.
Zveřejněno 5. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Černá ovečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yDjg
Moje poznámka
Černá ovečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yDjg
Nejnovější recepty
Jahodovo-levandulový džem
Přidáno před 15 hodinami
Bramborák s vepřovými nudličkami a zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Šátečky s náplní z masa a zelí
Přidáno před 19 hodinami
Zapečené housky se sýrem a salámem
Přidáno před 20 hodinami
Masová klubíčka
Přidáno před 20 hodinami
Masové kuličky k vínu a pivu
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Borůvkový kynutý koláč
matodato před 20 minutami
Babiččina koprová omáčka
Marcela1099 před 1 hodinou
Kuřecí kousky v česnekovém těstíčku podle Čiriny
Veramik před 6 hodinami
Houby na smetaně
Sahula před 14 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Sahula před 14 hodinami
Kuličky z mletého hovězího masa
Pedros před 14 hodinami
Zapečené rolky z kotletky
Pavel13Novak před 15 hodinami
Jemné kynuté jahodové knedlíky
1anoli1 před 17 hodinami
Škvarková pomazánka
Valis před 18 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
Lucinka85 před 19 hodinami
Tématické fráze:
pečená ovečka,
maminčiny recepty beránek,
recept na velikonočního zajíčka,
cupcake ovečka,
ovečka pečivo,
ovečka z hrušky
Suroviny:
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
vejce,
cukr moučkový,
máslo,
cukr vanilkový,
rum,
smetana ke šlehání,
kakao,
skořice mletá,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (6)
mě se letos při pečení beránků vůbec nedařilo a to jsem se jich za svůj život již něco napekla