

Bramborový Kuba po plzeňsku
Suroviny
- 750 g brambor
- hrst sušených hub
- 3-4 stroužky česneku
- majoránka
- 200 ml mléka
- 1 polévková lžíce másla nebo sádla
- sůl
- pepř
- špetka mletého zázvoru
Postup přípravy receptu
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nahrubo nastrouháme.
Osolíme, opepříme, okořeníme ještě špetkou sušeného zázvoru, majoránkou, přidáme máslo nebo sádlo, předem chvilku povařené houby, promícháme a zalijeme mlékem. Směs dáme do vymyzaného pekáčku a dáme péct na 200°C.
Vždy, když se utvoří na povrchu kůrčička, promícháme, aby se nám směs hezky propekla.
Nakonec opečeme ještě zvrchu.
Poznámka od kuchařky
Můžeme podávat jako samostatné jídlo nebo jako variaci na bramborovou přílohu.
Nejlepší recepty z české kuchyně od A do Z
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramborový Kuba po plzeňsku
-
Angel 666: Jituš díky za vyzkoušení a připomenutí
. Fotky super
-
Tuhle kuchařku mám kolik let a teprve teď jsem zjistila, co je v ní za skvosty
. Dneska k večeři jsem dělala bramborového kubu, jen místo sušených jsem použila čerstvé houby, měla jsem směs babek, klouzků, lišek a podoubáků. Houby jsem nakrájené orestovala na lžíci oleje, až se vydusila všechna tekutina. Jinak vše podle receptu. Jídlo je opravdu výborné
. Jestli nevadí, přidám sem dvě fotky
-
Díky všem
-
krásná dobrota
-
-
Krásná mňamka
+
-
-
já mám hlad
a tady taková do křupavá vypečená laskomina
-
Ten zázvor mi tam vůbec nepasuje, ale jinak vypadá solidně
-
Samé prima ingredience - moc bychom si pochutnali
-
Klara:Nene, Klárko, žádná mouka
-
Hmmm,pekny bramborovy jakoubek
vyvoneny jak svihak lazensky
zapecene kobzolky ja rad
k tomu repku, ne tu bionaftovou, ale filajovou
mnam mnam
-
Recept sa mi páči, vypadá ako keď u nás sa robí fučka / zemiaková kaša/, pripečená na druhý deň. Lenže tam ide aj trocha múky. Sem múka neide?
-
Až na ten zázvor děláme stejně a u nás se tomu v pekáčku říká bramborák, tomu na kamnech Haluška. A mooooc česneku a majoránky, jo do pekáčku babička někdy přidávala libeček, ale to muž odmítl, že oni ho tam nedávali, tak jsem si taky zvykla nedávat
, ale joo tohle
můžu v jakékoli podobě (aj se švestkama to je lahůdka)
, vyzkouším přidat i ten zázvor, správně jsem pochopila, že ne čerstvý
.
A joo píšeš sušený