Houbová omáčka
Pokud máte rádi houby připravené na kyselo, tato omáčka vás dostane svou lahodnou chutí. Ať už máte hříbky čerstvé nebo sušené, stačí k nim přidat kysanou smetanou a pár kapek octa. Obohatit můžete kořením a bylinkami dle chuti.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 151 kJ / 36 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,15 g |
Tuky | 0,20 g |
Vláknina | 0,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 7,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ojN
Moje poznámka
Houbová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ojN
Nejnovější recepty
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno před 4 hodinami
Naložený česnek v sádle
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný kapr
Přidáno před 6 hodinami
Meruňky ve vlastní šťávě bez cukru
Přidáno před 7 hodinami
Džem z mirabelek
Přidáno před 7 hodinami
Houbová tarhoňa na smetaně
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborová krémová polévka se sýrem
Jan Nemec před 2 hodinami
Tyrolské Gröstle
Jan Nemec před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
lucyjezdikova před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Cllariis před 4 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč šup-šup
PetkaVrska před 4 hodinami
Třešňová marmeláda
AndreaAbb před 4 hodinami
Krupicovo-pudinkový letní dort
Petra.21 před 4 hodinami
Extra rychlé lívance
nickgurr.123 před 5 hodinami
Kynuté borůvkové knedlíky
Eva_H před 6 hodinami
Řecké frappe
hlavek.lukas před 8 hodinami
Tématické fráze:
recept na houbovou omáčku,
houbová omáčka na smetaně pohlreich,
štěpánská omáčka,
houbove kyselo,
hribova omacka,
omáčka z hub,
omáčka z kuřátek,
houbová,
omáčka na houbách,
omáčka z lišek pohlreich,
houbové recepty,
bílá omáčka z hub,
recept na smetanovou houbovou omáčku,
houbová omáčka s hovězím masem,
omáčka z čerstvých hub,
hobová omáčka,
recepty na houbovou omacku,
recept na houbovou omáčku hnedou,
štěpánská omáčka recept,
houbová omáčka na smetaně ze sušenych hub
Suroviny:
houby čerstvé,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
voda,
sůl,
ocet
Komentáře (31)
Přesně takovou jsme dělali i u nás doma, jen místo kysané smetany jsme používali sladnou a jaká to byla dobrota.
Já respektuji váš recept ale proto je tady diskuze.Sežente si kuchařku z roku 1955 kde se vaří vše na sádle ale dělá se poctivě vývar atd to je umění vaření mam za sebou 42 let v kuchyni vařím výhradně poctivou českou baštu ja to sice dražší jak vaření z dnešních náhražek ale jde o chut a hlavně si pochutnat tak Vám posílám kytičku a nezlobte se
HLAVNĚ NEDÁVEJTE OCET CITRON SMETANU PAK TŘEBA CELER ATD TO JSOU INDENGRIENCE KDE SRAZÍTE CHUT A VŮNI HUB to je pak šlichta to je jako bych udělal houbovku z nakládaných hub v octě
prostě cibulku do víc něž zlatova,vložim tam maso s hříbkama a zbytek těch věcí vařím do měkka z trošku zahustím a at jsem vařil v rekreačních střediscích nebo kde koliv jinde nikdo si nestěžoval a to bylo v jídelníčku komu chutnat nebude udělám místo toho jakou koliv minutku tak jak říkám pokud to má bejt na houbách tak houby a maso tak ahoj