Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 595 kJ / 4 922 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 126,81 g | 
| Tuky | 81,24 g | 
| Vláknina | 12,00 g | 
| Cholesterol | 2,60 g | 
| Sodík | 1,20 g | 
| Sůl | 3,70 g | 
| Sacharidy | 915,02 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Vyšleháme bílky s polovinou cukru, žloutky šleháme s druhou polovinou cca 4 minuty. Přidáme vodu a pak ručně postupně zašleháme mouku s práškem do pečiva a sníh.
	Krok 2: Do 4 vymazaných a vysypaných kompotových misek dáme část těsta - cca do 3/4, dáme upéct, zkontrolujeme špejlí.
	Krok 3: Zbytek dáme péct do formy chvíli na 180°C, pak stáhneme na 150°C a pečeme zhruba hodinu, opět zkontrolujeme špejlí. Necháme částečně vychladnout a vyklopíme.
	Krok 4: Dortový korpus zarovnáme a odkrojky využijeme na punčovinu (drobky, máslo, marmeláda), kterou použijeme k dotvarování polokoulí. Korpus rozkrojíme, pokapeme rumem, potřeme marmeládou.
	Krok 5: Ušleháme šlehačku, přidáme tvaroh, dle chuti cukr a nakonec ztužovač.
	Krok 6: Natřeme na korpus, poklademe ovocem, přiklopíme plátem korpusu a dáme na dvě hodiny do chladu. Stejně rozkrojíme a natřeme polokoule.
	Krok 7: Potom vyšleháme máslo s cukrem a korpusy v tenké vrstvě potřeme, opět necháme ztuhnout. Pak již potahujeme a zdobíme...
Zveřejněno 19. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Dort housenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7wPB
Moje poznámka
					
				
Dort housenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7wPB
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 56 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 minutami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 2 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							housenka jako dort, 
						
						
							dort housenka, 
						
						
							housenka dort, 
						
						
							dort housenka recept, 
						
						
							dort jako housenka, 
						
						
							pecení dortu housenka, 
						
						
							recept dort had, 
						
						
							potahová hmota na dort recept, 
						
						
							jak upect dort  hada, 
						
						
							dort housenka recepty, 
						
						
							dort  housenka, 
						
						
							recept na dort housenka, 
						
						
							dort housenka postup, 
						
						
							housenka jako dort fotky, 
						
						
							dort polokoule recept, 
						
						
							potahová hmota a potravinářské barvivo, 
						
						
							dorthousenka
						
					
						Suroviny:
						
							vejce, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							voda, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							šlehačka, 
						
						
							tvaroh polotučný, 
						
						
							ztužovač želatinový, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							hmota potahovací, 
						
						
							potravinářské barvivo, 
						
						
							rum, 
						
						
							marmeláda, 
						
						
							ovoce, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (4)