Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 613 kJ / 625 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 100,97 g |
| Tuky | 21,10 g |
| Vláknina | 3,43 g |
| Cholesterol | 325 mg |
| Sodík | 255 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 7,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso opláchneme, otřeme do sucha, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a potřeme rozetřeným česnekem.
Krok 2: Na sádlo v pekáčku rozložíme plátky cibule a na ně připravené maso. Pečeme v troubě, často přeléváme vypečenou šťávou. Je-li jí málo, po trochách doléváme vývarem.
Krok 3: Dočervena upečené měkké maso vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout až na tuk. Zaprášíme ji hladkou moukou, a osmažíme dozlatova. Pak zředíme vývarem, dobře rozmícháme a necháme povařit, až tuk vystoupí na povrch.
Krok 4: Maso krájíme na tenké plátky přes vlákno. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a špenátem nebo zelím a přelijeme šťávou. U nás byl bramborový knedlík, zadělávané zelí.
Zveřejněno 23. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Selská vepřová pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M2ym
Moje poznámka
Selská vepřová pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M2ym
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 5 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 6 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 6 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 8 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 1 hodinou
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 4 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 5 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 7 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 8 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 8 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 9 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 10 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 10 hodinami
Tématické fráze:
vepřová pecene,
selská pečeně,
veprová pecene recept,
veprova pecene recepty,
veprova pecene v remosce,
klasická vepřová pečeně,
vepřová pečeně bez kosti plátky,
recepty z veprove pecene,
vepřová plec po selsku,
vepřová pečeně bez kosti recept,
veprovapecene,
vepřová pečeně bez kosti recepty,
vepřová pečeně plátky,
vepřová pečeně bez kosti plátky recept,
vepřová pečeně recepty pro začátečníky,
selska veprova plec,
vepřová pečeně recepty remoska,
recepty na pečení v remosce,
recept z vepřové pečeně,
vepřová pečeně v troubě
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
česnek,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
mouka hladká,
kosti vepřové
Komentáře (9)